Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα δείξει η Mazda στο Τόκιο;

Ελλάδα 23:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα δείξει η Mazda στο Τόκιο;

ΝΕΑ

Τι θα δείξει η Mazda στο Τόκιο;

ΝΕΑ

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο ξεκινά τον επόμενο μήνα και η Mazda αποκάλυψε μια σειρά από μοντέλα που προορίζονται να εμφανιστούν για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Εκεί θα είναι και το Mazda 3 Custom Style που βασίζεται στο ολοκαίνουργιο μοντέλο που έκανε το ντεμπούτο του στο Auto Show του Λος Άντζελες τον περασμένο μήνα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η Mazda δεν έλεγε πολλά μέχρι τώρα για το αυτοκίνητο, ωστόσο, το hatchback ήταν εξοπλισμένο με ένα αεροδυναμικό πακέτο το οποίο φαίνεται να περιλαμβάνει ένα μπροστινό διαχωριστικό (splitter), εκτεταμένες πλαϊνές ποδιές και ένα μαύρο γυαλιστερό πίσω προφυλακτήρα. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης 18 ιντσών BBS τροχούς και ένα ελαφρώς αναθεωρημένο εσωτερικό που έχει εξοπλιστεί με σπορ πεντάλ και ειδικά πατάκια. Ενώ η έκθεση θα μας δώσει μια πρώτη ματιά σε μια εξατομικευμένη έκδοση του ολοκαίνουριου Mazda 3, το πραγματικό αστέρι της έκθεσης θα είναι το πρωτότυπο Roadster Drop-Head Coupe που επιμελήθηκε ο Jalopnik. Βασισμένο στο Miata MX-5, το πρωτότυπο διαθέτει μια αφαιρούμενη σκληρή οροφή από ανθρακονήματα που υπόσχεται να αυξήσει την ακαμψία.

Εκτός από την οροφή, το MX-5 έχει εξοπλιστεί με μπροστινό διαχωριστικό, αεροδυναμικές πλευρικές ποδιές και τροχούς RAYS 16 ιντσών. Άλλες τροποποιήσεις περιλαμβάνουν ένα μπροστινό άγκιστρο ρυμούλκησης, καθίσματα Recaro και πεντάλ αλουμινίου. Στο μέτωπο της απόδοσης, υπάρχει ένας καινούριος σφόνδυλος, ένα φίλτρο αέρα υψηλής απόδοσης και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η Mazda θα παρουσιάσει επίσης τροποποιημένες εκδόσεις των CX-5 και CX-8. Το πρώτο έχει πρόσθετη επένδυση από πλαστικό στο αμάξωμα ενώ υιοθετεί επίσης και ένθετα αλουμινίου. Το CX-5 διαθέτει επίσης ένα αναβαθμισμένο εσωτερικό με πεντάλ αλουμινίου, φωτισμένες πλαϊνές πόρτες και πατάκια με “αποσμητική λειτουργία”.

Advertisement
Advertisement

Το CX-8 Custom Style είναι ελαφρώς διαφορετικό, καθώς διαθέτει faux πλαϊνές πλάκες και τροχούς αλουμινίου 20 ιντσών. Στο εσωτερικό του, έχει τις ίδιες αναβαθμίσεις με το CX-5. Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο ξεκινά στις 11 Ιανουαρίου και οι οπαδοί της αυτοκίνησης θα μπορούν επίσης να τσεκάρουν μερικά αγωνιστικά αυτοκίνητα MX-5 Cup.

Μazda-tokyo-auto-salon-tsiro-640