Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι σκέφτεται ο Bill Gates για την αυτόνομη οδήγηση; (+video)

Ελλάδα 19:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι σκέφτεται ο Bill Gates για την αυτόνομη οδήγηση; (+video)

ΝΕΑ

Τι σκέφτεται ο Bill Gates για την αυτόνομη οδήγηση; (+video)

ΝΕΑ

«Είναι επανάσταση αντίστοιχη με το PC» υποστηρίζει ο ιδρυτής της Microsoft και γκουρού της τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους πιο προβεβλημένους ανθρώπους στον πλανήτη και ο επιχειρηματίας που άλλαξε την ροή των τεχνολογικών εξελίξεων, ο Bill Gates, φαίνεται να εντυπωσιάζεται με τα επιτεύγματα της αυτόνομης οδήγησης και τις τεράστιες δυνατότητες που έχει στο να αλλάξει τον τρόπο που ζούμε στα επόμενα χρόνια.

Στο video που ακολουθεί τον βλέπουμε να κάνει μία βόλτα στους δρόμους του Λονδίνου μέσα σε μία πλήρως αυτόνομη Jaguar i-Pace.

H τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί από την βρετανική εταιρία Wayve, και είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα που υπάρχουν στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα αυτό αντί να χρησιμοποιεί εντολές που βασίζονται στην χρήση χαρτών, έχει την δυνατότητα να λειτουργεί και να “μαθαίνει” μόνο του πως να αντιδρά σε πραγματικές συνθήκες και περιστατικά που συμβαίνουν στον δρόμο.

Στο video παρακολουθούμε τον Gates να εντυπωσιάζεται με τον τρόπο που το αυτοκίνητο αντιδρά στην χαοτική κίνηση που επικρατεί στο Λονδίνο, με το όχημα να αντιδρά σαν να οδηγείται από κανονικό άνθρωπο σε μία μεγάλη γκάμα πολύπλοκων συνθηκών.

Μιλώντας μετά την οδήγηση, ο Gates δήλωσε ότι η αυτόνομη οδήγηση θα αλλάξει τον κόσμο όπως έκανε και το PC. Ο ίδιος πιστεύει ότι τα εξαρτήματα ήδη υπάρχουν, και η περισσότερη δουλειά που μένει είναι να εξελιχθούν τα προγράμματα για την αυτόνομη οδήγηση.

Advertisement

Μάλιστα όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, η όμορφη “οδηγός” που καθόταν στο τιμόνι για λόγους ασφαλείας χρειάστηκε αρκετές φορές να πάρει τον έλεγχο.

Ο Gates πιστεύει επίσης ότι τα επιβατικά αυτοκίνητα θα είναι τα τελευταία που θα επωφεληθούν από την αυτόνομη οδήγηση, καθώς είναι πιο εύκολο να εφαρμοστεί στα φορτηγά, στα οχήματα διανομών αλλά και στα ταξί.

Advertisement

Ο Gates εκτός από γκουρού της τεχνολογίας είναι και γνωστός φίλος της αυτοκίνησης, έχοντας στην κατοχή του μεταξύ άλλων μία Porsche 959 και μία Taycan. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όταν ήταν νέος οδηγούσε γρήγορα και εξακολουθεί να κινείται με το δικό του όχημα για την δουλειά.

Όμως όπως και πολλοί άλλοι δεν βλέπει την ώρα που θα μπαίνει στο αυτοκίνητο και θα τον πηγαίνει μόνο του στον προορισμό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai: Αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 και κινούμενα πεντάλ
Γιατί οι οδηγοί φοβούνται την αυτόνομη οδήγηση;
Η BMW εξελίσσει αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 4

Advertisement