Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW εξελίσσει αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 4

Ελλάδα 7:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW εξελίσσει αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 4

ΝΕΑ

Η BMW εξελίσσει αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 4

ΝΕΑ

Εκτός από την αύξηση του αριθμού των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τους, στην BMW συνεργάζονται με τη Valeo για την ανάπτυξη του συστήματος αυτόνομης οδήγησης που αυτά θα διαθέτουν στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Εκπρόσωπος της BMW ανακοίνωσε την στρατηγική συνεργασία της με την Valeo για την ανάπτυξη του συστήματος και του κατάλληλου λογισμικού για την αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 4 που πρόκειται να διαθέτουν τα επόμενης γενιάς αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη τόσο για τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού που υπάρχουν ήδη στα μοντέλα της BMW, όπως και για τους αισθητήρες και τις κάμερες που θα διαθέτουν τα καινούρια, τα οποία θα βασίζονται στην νέα πλατφόρμα «Neue Klasse».

Από τη συνεργασία τους αναμένεται να δημιουργηθεί το σύστημα αυτόνομης οδήγησης τόσο κατά την κίνηση του οχήματος όσο και κατά τη διαδικασία στάθμευσής του («Automated Valet Parking»). Στο Επίπεδο 4, το τελευταίο θα μπορεί να γίνεται χωρίς να είναι παρών ο οδηγός και χωρίς την ανάμιξή του καθόλη τη διάρκεια επιλογής της θέσης στάθμευσης.

Advertisement
Advertisement

Αυτό θα αφορά τόσο σε ιδιωτικό χώρο όσο και σε εγκαταστάσεις δημόσιου πάρκινγκ. Σύμφωνα με την BMW η βάση για τη δημιουργία τού νέου συστήματος θα αποτελέσει αυτό που υπάρχει στην iX

Να θυμίσουμε ότι η Mercedes-Benz έχει προηγηθεί σε αυτόν τον τομέα καθώς έχει έτοιμο ήδη από πέρυσι το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4 το οποίο έχει αρχίσει να εξελίσσει από το 2017, σε συνεργασία με την Bosch.

Advertisement

Αυτό, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην S-Class και στην EQS, την αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή της. Βεβαίως, όπως έχει γίνει γνωστό, προς το παρόν η συγκεκριμένη διαδικασία (αυτόνομης στάθμευσης) γι’ αυτές  θα γίνεται μόνο στο πάρκινγκ του αεροδρομίου της Στουτγάρδης, όπου έχουν τοποθετηθεί οι κατάλληλες υποδομές για να πραγματοποιείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι τιμές των νέων BMW X5 & X6 στην Ελλάδα
Η BMW θα εκμεταλλεύεται τη μεγάλη μάσκα για προβολείς!
Γιατί οι BMW δεν πρέπει να παρκάρουν σε… ανηφόρα;

Advertisement