Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι σχέση έχει η Jaguar με τα ταχύπλοα;

Ελλάδα 7:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι σχέση έχει η Jaguar με τα ταχύπλοα;

ΝΕΑ

Τι σχέση έχει η Jaguar με τα ταχύπλοα;

ΝΕΑ

Η Jaguar κάνει μερικά πολύ γρήγορα οχήματα στη γη, αλλά τώρα βουτά στο νερό και σε συνεργασία με μια αγωνιστική ομάδα δημιουργεί τη Jaguar Vector Racing η οποία ξεκινά επίθεση στην κατηγορία Marathon A του Βρετανικού Πρωταθλήματος Powerboats.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η Powerboat Vector θα αναλάβει επίσης να σπάσει μια ντουζίνα παγκόσμια ρεκόρ τόσο για την ταχύτητα και την αντοχή στο ανοιχτό νερό το επόμενο έτος. Ως έχει, η Vector έχει συσσωρεύσει πέντε UIM World Endurance Records, δύο τίτλους Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και τρία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το διαγωνισμό-spec Vector 40R συσκευάζει ένα ζεύγος κινητήρων με 1.100 ίππους – σχεδόν δύο φορές πιο ισχυρό από ό, τι κάνει η Jaguar – και μπορεί να ξεπεράσει τα 100 μίλια ανά ώρα. Αν και δεν μπορεί επιστρατεύσει τον υπερτροφοδοτούμενο V8 5.0 λίτρων της JLR, οι δύο Βρετανοί κατασκευαστές σκοπεύουν να συνεργαστούν σε ηλεκτρικούς κινητήρες όπως εκείνος που εξελίσσει η Jaguar για τη Formula E.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα Vector είναι πολύ περήφανη που ευθυγραμμίζεται με ένα μεγάλο βρετανικό εμπορικό σήμα όπως η Jaguar“, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Vector Mal Crease, “και να ενταχθεί σε μια τέτοια πρωτοποριακή εταιρική σχέση, η οποία θα ωθήσει τα όρια της απόδοσης και της τεχνικής αριστείας“.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει την Jaguar να δίνει το όνομά της σε ταχύπλοο. Η αυτοκινητοβιομηχανία δημιούργησε ένα εννοιολογικό μηχανοκίνητο σκάφος που συνοδεύει την εκτόξευση του προηγούμενου XF Sportbrake, παρόλο που ο σχεδιασμός ποτέ δεν φαίνεται να έχει αφήσει το τρέιλερ και να χτυπήσει το βαθύ μπλε χρώμα.