Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι ψάρια πιάνει στο Nurburgring η BMW M4 CSL; (+video)

Ελλάδα 3:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι ψάρια πιάνει στο Nurburgring η BMW M4 CSL; (+video)

ΝΕΑ

Τι ψάρια πιάνει στο Nurburgring η BMW M4 CSL; (+video)

ΝΕΑ

Την απάντηση ανέλαβε να δώσει το Sport Auto που πήρε τη δυνατότερη και ελαφρύτερη M4 CSL για χρονομετρημένους γύρους στο Nurburgring στο πλαίσιο της δοκιμής της νέας έκδοσης του μοντέλου της BMW.

Advertisement
Advertisement

Κάποια συνάδελφοι είναι πιο τυχεροί και έχουν γρηγορότερα στα χέρια τους τις κορυφαίες προτάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και στο ιδανικό περιβάλλον για τη δοκιμή τους.

Στο γερμανικό περιοδικό Sport Auto βλέπουμε πολύ συχνά να γίνονται δοκιμές που περιλαμβάνουν γύρους στο διασημότερο σιρκουί του πλανήτη, το Nurburgring Nordschleife. Αυτή τη φορά, η BMW M4 CSL είχε την τιμητική της και απέδειξε πως οι διαφορές της από τις «απλές» εκδόσεις της M4, κάνουν τη δουλειά που πρέπει.

Advertisement
Advertisement

Αυτό αποδεικνύεται και από το 7:17,08 που «έγραψε» ο Christian Gebhardt του Sport Auto, που ήταν λίγο πιο αργός από εκείνον του επίσημου δοκιμαστή της BMW. Ο Jorg Weidinger ήταν αυτός που για λογαριασμό του εργοστασίου, σταμάτησε το χρονόμετρο στο 7:15,677 που ήταν και το ταχύτερο πέρασμα που έχει καταγραφεί στη συγκεκριμένη πίστα με μοντέλο της BMW που είναι νόμιμο για κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους.

Η M4 CSL κάτω από το εμπρός καπό έχει τον 6κύλινδρο σε σειρά twin turbo με τη χωρητικότητα των 3,0 λίτρων, να αποδίδει για την περίσταση 550 ίππους και 650 Nm ροπής. Η δύναμη αυτή μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και στέλνει τα 1.618 κιλά του απόβαρου σε επιτάχυνση διαρκείας, έως τα 307 χλμ./ώρα της ηλεκτρονικά περιορισμένης τελικής.

Advertisement

Η M4 CSL για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, χρειάζεται μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, ενώ όταν το χρονόμετρο γράψει 10,5”, στο κοντέρ της «έχει» τα 200 χλμ./ώρα. Η «δίαιτα» στην οποία έχει υποβληθεί, περιόρισε κατά 240 κιλά το βάρος, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά μέρη από ενισχυμένο με ανθρακόνημα πλαστικό, όπως είναι το καπό του κινητήρα, η οροφή και κάποια τμήματα της καμπίνας.

Advertisement

Η απουσία πίσω καθίσματος εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο της απαλλαγής από τα περιττά βάρη. Η ανάρτηση της M4 CSL είναι χαμηλότερη από την M4 Competition και προσφέρει τη δυνατότητα ρυθμίσεων όπως σε ένα τυπικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Η BMW σχεδιάζει να κατασκευάσει μόνο 1.000 M4 CSL για την παγκόσμια αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volkswagen: To νέο Scout θα παρουσιαστεί το 2026
Οδηγούμε το ολοκαίνουργιο Ford Bronco
Η Volvo εναντίον Γερμανίας και Ιταλίας

Advertisement