Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι γίνεται αν πυροβολήσεις ένα VW Polo με Καλάσνικοφ; (+video)

Ελλάδα 14:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι γίνεται αν πυροβολήσεις ένα VW Polo με Καλάσνικοφ; (+video)

ΝΕΑ

Τι γίνεται αν πυροβολήσεις ένα VW Polo με Καλάσνικοφ; (+video)

ΝΕΑ

Μπορεί να μοιάζει ως η πιο άσχετη ερώτηση του κόσμου. Όμως ακόμα και για μια τέτοια περίπτωση υπάρχει το Διαδίκτυο για να δώσει την απάντηση.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να ζούμε σε μία περιοχή του κόσμου όπου οι καθημερινοί κίνδυνοι στους δρόμους είναι περιορισμένοι, όμως σε άλλες χώρες η ασφάλεια από τους κλέφτες αλλά και τις αυτοκινητοπειρατίες είναι ζωτικής σημασίας.

Για παράδειγμα στη Νότια Αφρική τα φαινόμενα αυτά είναι ιδιαίτερα έντονα και καθημερινά, οπότε και η θωράκιση ενός αυτοκινήτου είναι πρωτεύουν ζήτημα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, όχι μόνο αν είσαι πολύ πλούσιος αλλά και για τους καθημερινούς ανθρώπους.

Από τη Νότια Αφρική λοιπόν μας έρχεται και ο προβληματισμός για το τι γίνεται αν πυροβολήσεις με ένα AK47 τον κινητήρα ενός VW Polo. Και τον προβληματισμό αυτό, με συνοδεία video που αποδεικνύει την σοβαρότητα του εγχειρήματος υποστηρίζει η εταιρία SVI Engineering η οποία ειδικεύεται στην θωράκιση αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Θεωρητικά ο κινητήρας είναι ένα κομμάτι του αυτοκινήτου που μπορεί να προστατεύσει από πυροβολισμούς ενός Καλάνσικοφ. Κάτι που αποδεικνύεται και στην πράξη με έναν κινητήρα από VW Polo.

H σφαίρα δεν κατάφερε να διατρήσει έως μέσα τον κινητήρα, με αποτέλεσμα να είναι λειτουργικός και να μπορεί να απομακρύνει το αυτοκίνητο από το σημείο της επίθεσης.

Υπάρχουν όμως σημεία τα οποία είναι πιο ευάλωτα στα πλάγια όπου μπορούν να καταστραφούν ζωτικής σημασίας εξαρτήματα.

Advertisement

Η εταιρία για να προμοτάρει και την δουλειά της υποστηρίζει ότι η θωράκιση επιπέδου Β6 που προτείνει μπορεί να κάνει οποιονδήποτε κινητήρα αλλά και το αμάξωμα απόλυτα προστατευμένο από σφαίρες των 7,62 mm.

H SVI έχει έδρα τη Νότια Αφρική και παρέχει διάφορα επίπεδα θωράκισης για τα ιδιωτικά αυτοκίνητα, από Mercedes επιπέδου Β4 έως πολυτελή SUV με επίπεδο θωράκισης Β6.

Advertisement

Η ίδια εταιρία κατασκευάζει και στρατιωτικού τύπου οχήματα, όπως το MAX3, το οποίο βασίζεται πάνω σε ένα Land Crusier 79 και μπορεί να γίνει ένα αρκετά ευέλικτο όχημα μεταφοράς προσωπικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θωρακισμένο Toyota καταστρέφει μέχρι και… drones! (+video)
Στον Έβρο το τεθωρακισμένο της ΕΛ.ΑΣ. (+video)
Το υπερθωρακισμένο του Κινέζου Προέδρου (+Video)

Advertisement