Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τι λέει η Greenpeace για τις αυτοκινητοβιομηχανίες;

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι λέει η Greenpeace για τις αυτοκινητοβιομηχανίες;

Mobility

Τι λέει η Greenpeace για τις αυτοκινητοβιομηχανίες;

Mobility

Στη λίστα με τις εταιρείες που προχωρούν με βήμα σταθερό προς τον εξηλεκτρισμό, με βάση κάποια σοβαρά κριτήρια, η Greenpeace δίνει το στίγμα της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας απέναντι στη νέα παγκόσμια τάση που θα βοηθήσει τον πλανήτη να πάρει κάποιες ανάσες.

Advertisement
Advertisement

Στην ετήσια ανάλυση της Greenpeace, οι ιαπωνικές εταιρείες καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις της δεκάδας.

Η Toyota, η Honda και η Nissan είναι στο τέλος της δεκάδας με τις εταιρείες που κάνουν πρόοδο στο θέμα της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα, η Toyota έχει παραμείνει σταθερή, μιας και το περασμένο έτος ήταν και πάλι στη δέκατη θέση. Για τις Honda και Nissan, το αποτέλεσμα είναι προϊόν «υποχώρησης», καθώς την προηγούμενη χρονιά ήταν αρκετά πιο ψηλά στη σχετική λίστα.

Advertisement
Advertisement

Η κατάταξη προέκυψε από την ανάλυση στοιχείων σε τρεις κατηγορίες αξιολόγησης, οι οποίες έχουν να κάνουν με την αποδοτικότητα της παραγωγής, τη σταδιακή κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης και τη βελτίωση της διαδικασίας εφοδιασμού στην παραγωγή. Σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια, διαπίστωσε πως η General Motors, η Mercedes-Benz και η Volkswagen είχαν την καλύτερη απόδοση.

Από τις «διαπιστώσεις» της Greenpeace προκύπτει πως τόσο η Honda, όσο και η Toyota, δεν δίνουν τόση έμφαση όσο άλλες εταιρείες προκειμένου να βελτιώσουν σημαντικά τις αλυσίδες εφοδιασμού τους στο επίπεδο της μείωσης των εκπομπών ρύπων. Στις συστάσεις που δίνει ο παγκόσμιος αυτός οργανισμός για το περιβάλλον, περιλαμβάνεται η σταδιακή κατάργηση των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η προώθηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τις φορτίσεις των ηλεκτρικών μοντέλων, καθώς και τη μείωση των φυσικών πόρων εν γένει για την παραγωγική διαδικασία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς θα ήταν μια σύγχρονη Toyota Supra A70;
Δοκιμή: Toyota GR Yaris
Πόσο κοστίζει η Toyota GR Corolla;

Advertisement