Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κρύβει το μυστικό γρήγορο VW Golf που ετοιμάζεται;

Ελλάδα 18:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι κρύβει το μυστικό γρήγορο VW Golf που ετοιμάζεται;

ΝΕΑ

Τι κρύβει το μυστικό γρήγορο VW Golf που ετοιμάζεται;

ΝΕΑ

To Golf δεν στερείται γρήγορων εκδόσεων, όμως η VW φαίνεται ότι έχει στα σκαριά κάτι ακόμα πιο δυνατό.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα του Golf τελευταίας γενιάς περιλαμβάνει πολλές εκδόσεις, αρκετές εκ των οποίων αναδεικνύουν την σπορ πλευρά του μοντέλου.

Ήδη υπάρχουν τα GTD, GTE, το κλασικό GTI και το κορυφαίο R, μία πλειάδα δηλαδή εκδόσεων για κάθε γούστο και με ποικιλία κινητήριων μονάδων.

Όμως η VW δεν φαίνεται να αρκείται σε αυτά, και όπως φαίνεται από μία εικόνα-teaser που έδωσε στην δημοσιότητα η ίδια η εταιρία, ετοιμάζει ακόμα κάτι special για τους φανατικούς των γρήγορων Golf.

Advertisement
Advertisement

H λεζάντα αναφέρει ότι πρόκειται για κάτι “ιδιαίτερα γρήγορο” το οποίο θα εμφανιστεί μέσα στον Φεβρουάριο του 2022.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν δοθεί πέρα από την σκοτεινή αυτή εικόνα, όπου το μόνο στοιχείο που μπορούμε να ξεχωρίσουμε είναι η μεγάλη αεροτομή στην οροφή.

Μένουν πια οι εικασίες για το που θα “χωρέσει” μία ακόμα γρήγορη έκδοση του Golf και τι θα αφορά. Η VW είχε μία έκδοση Clubsport S στο Golf ΜΚ-7, και ίσως αυτό το νέο μοντέλο να είναι μία αντίστοιχη έκδοση ή ένα R Clubsport. Στην δεύτερη περίπτωση θα ήταν και ένα επετειακό μοντέλο που θα γιόρταζε τα 20 χρόνια από το πρώτο σούπερ Golf, το R32 της 4ης γενιάς.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση θα είναι ένα γρήγορο Golf με βελτιωμένη γεωμετρία και σπορ αναρτήσεις και διαφορετικές ρυθμίσεις στα προγράμματα οδήγησης. Αν πρόκειται για την τετρακίνητη έκδοση θα υπάρχει σίγουρα και διαφορετική ρύθμιση στο σύστημα torque vectoring που προσδίδει πισωκίνητα χαρακτηριστικά στο Golf R.

O κινητήρας θα είναι ο γνωστός EA888 και σίγουρα θα πάνω από 300 άλογα, ενώ αν πρόκειται για κάτι αυστηρά με στόχο την απόδοση στην πίστα δεν αποκλείεται να δούμε να επιστρέφει και ένα μηχανικό κιβώτιο.

Advertisement

Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω από ένα μήνα για να μάθουμε τι ετοιμάζουν στην VW, με την βεβαιότητα ότι πάντα έχουν κάτι καλό να προτείνουν όταν πρόκειται για ένα γρήγορο Golf.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αναβάθμιση λογισμικού για το VW Golf
Δοκιμή: VW Golf GTE
Το ισχυρό VW Golf GTI