Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κρατάει κρυφό η Tesla;

Ελλάδα 20:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι κρατάει κρυφό η Tesla;

ΝΕΑ

Τι κρατάει κρυφό η Tesla;

ΝΕΑ

Όχι ένα αλλά δύο μοντέλα έχει στα σκαριά η Tesla να φέρει στην αγορά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Το sucess story της Tesla είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές περιπτώσεις στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το δημιούργημα του Elon Musk στοχεύει φέτος να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια μονάδες έχοντας ως στόχο να γίνει η πρώτη εταιρία σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2030.

Οι στόχοι αυτοί φαίνονται αρκετά αισιόδοξοι, και κάποιοι αμφιβάλλουν αν θα επιτευχθούν. Και εστιάζουν κυρίως στο γεγονός ότι η γκάμα των αυτοκινήτων της μάρκας είναι περιορισμένη και κάποια από αυτά έχουν και πολλά χρόνια στην πλάτη τους.

Για να μεγαλώσει η Tesla χρειάζεται πολλά νέα αυτοκίνητα. Και γι’ αυτό προχώρησαν στην ανακοίνωση όχι ενός αλλά δύο καινούργιων αυτοκινήτων. Το πρώτο είναι από καιρό αναμενόμενο, και αφορά το μικρό και φθηνό μοντέλο, κάτω από το Tesla Model 3.

Advertisement
Advertisement

Στην φωτογραφία που έδωσε η εταιρία, στα πλαίσια του λεγόμενου και “Tesla Master Plan 3” φαίνεται να υπάρχει και ένα ακόμα μοντέλο, το οποίο μοιάζει με ένα μικρό van ή πολυμορφικό.

Οι φιγούρες των δύο νέων EV Tesla έχουν τοποθετηθεί ακριβώς δίπλα στο Cybertruck, κάτι που σημαίνει ότι θα αποκαλυφθούν σύντομα. Πάντως δεν υπάρχει ακόμα κάποια συγκεκριμένη αναφορά για το Tesla Roadster πράγμα που σημαίνει ότι θα καθυστερήσει η εμφάνισή του.

Από τις καλυμμένα αμαξώματα δεν μπορούμε να καταλάβουμε και πολλά πράγματα για την σχεδίαση των αυτοκινήτων. Για το van πάντως ίσως υπάρχει κάποια συσχέτιση με το ρομποταξί που ανακοίνωσε πέρσι ο Musk, και όπως έχει ειπωθεί θα έχει αρκετά φουτουριστική εμφάνιση.

Advertisement

Όσο για το μικρό EV, το λεγόμενο και Tesla Model 2, έχουν ήδη κυκλοφορήσει κάποια σχέδια από ανεξάρτητους designers που μας δίνουν μία σχετικά ακριβή εικόνα για το πως θα είναι το μοντέλο παραγωγής. Η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι θέλει να κατασκευάζει πάνω από 4 εκατομμύρια μονάδες ετησίως από το συγκεκριμένο μοντέλο μέχρι το 2030.

Advertisement

Παράλληλα η εταιρία ανακοίνωσε και τα σχέδιά της για τις μπαταρίες στα επερχόμενα μοντέλα της. Υπάρχει μία μπαταρία τύπου LFP των 53 kWh για τα μικρά EV, που είναι μικρότερη από εκείνη των 75 kWh.

Το πολυμορφικό/van θα έχει μπαταρία 100 kWh αλλά αντί για τεχνολογία LFP θα είναι High Nickel για μεγαλύτερη εμβέλεια.

Για τα μεγάλα οχήματα η Tesla θεωρεί επαρκή μία μπαταρία LFP των 300 kWh για τα λεωφορεία, μία LFP των 500 kWh για τα φορτηγά διανομών και μία μπαταρία 800 kWh για τα βαρέα φορτηγά μεγάλων αποστάσεων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Tesla στριμώχνει τους Γερμανούς ανταγωνιστές
Το Tesla Diner του μέλλοντος
Γιατί ο κόσμος μισεί τους οδηγούς των Tesla;