Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κάνει η Rolls-Royce στο Nurburgring; (+video)

Ελλάδα 10:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κάνει η Rolls-Royce στο Nurburgring; (+video)

ΝΕΑ

Τι κάνει η Rolls-Royce στο Nurburgring; (+video)

ΝΕΑ

Η Rolls-Royce Ghost… παραμένει ήρεμη (και οι επιβάτες της) ακόμα και όταν την οδηγούν γρήγορα στην δύσκολη πίστα του Nurburgring.

Advertisement
Advertisement

 

Δεν πρόκειται για δοκιμές, ούτε και για κάποια προσπάθεια για ρεκόρ γύρου. Όμως παρά το ότι δεν μπορεί, να «γράψει» εντυπωσιακούς χρόνους, η Rolls-Royce Ghost, είναι το τέλειο όχημα για να οδηγήσει κάποιος στο δύσκολο Nurburgring σε χαλαρούς αλλά και λίγο πιο πιεσμένους ρυθμούς. Η Rolls-Royce Ghost είναι το sedan της πρωτοποριακής, πολυτελούς μάρκας που προορίζεται να προσφέρει την εμπειρία ιδιοκτησίας της Rolls-Royce σε πελάτες μεγαλύτερης οικονομικής επιφάνειας. Πώς αυτή η Rolls τα καταφέρνει στο Nurburgring;

Τhe Spirit of Ecstasy. Η ιστορία του εμβλήματος της Rolls Royce (+video)

Advertisement
Advertisement

Αν δεν to γνωρίζετε, η Rolls-Royce ανήκει στην BMW και η Ghost μοιράζεται την πλατφόρμα (και περίπου το 20% των τμημάτων) με τη σειρά 7 (F01). Το κυριότερο κομμάτι που μοιράζεται η Ghost με την 7άρα BMW είναι ο κινητήρας 6,6-λίτρων twin-turbo V-12, 570 ίππων.Αυτός ο ισχυρός V-12 συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ZF 8 ταχυτήτων το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ικανό να μεταδώσει την δύναμη εύκολα, αξιόπιστα και γρήγορα. Η Ghost κάνει το 0-100 σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα το οποίο είναι εντυπωσιακό για ένα πολυτελές sedan βάρους 2490 κιλών.

Ειδική έκδοση για τα 115 χρόνια Rolls Royce

Όσο για το set up της ανάρτησης είναι εστιασμένο στην πολυτέλεια και την άνεση. Όπως καταλαβαίνετε δεν θα συναντήσετε την οδική συμπεριφορά ενός sport sedan στην Ghost. Η Rolls, απευθύνετε σε αυτούς που θέλουν απομόνωση από το δρόμο και τις διάφορες ατέλειές του. Η αερανάρτηση που χρησιμοποιείται από την Ghost απορροφά τις οδικές ατέλειες και συμβάλλει στην παράδοση άνεσης, που είναι συνώνυμη με το Rolls-Royce.

Επιμένει στο V12 η Rolls Royce

Θα θέλαμε να δούμε την Ghost να κάνει ένα νέο πέρασμα από το Ring με τα σωστά slick ελαστικών αντί των απλών, που χρησιμοποιούνται στο video. Όπως γνωρίζουμε, τα ελαστικά έχουν σημαντικό ρόλο στις πίστες αφού ο οδηγός θα νιώθει πιο άνετα να πιέσει την Ghost στα όριά της που μάλλον θέλουν ικανότητες για να τα εξαντλήσετε.

Advertisement

 

 

Advertisement