Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι είναι το Βaby Mode του Hyundai Tuscon;

Ελλάδα 4:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι είναι το Βaby Mode του Hyundai Tuscon;

ΝΕΑ

Τι είναι το Βaby Mode του Hyundai Tuscon;

ΝΕΑ

Η Hyundai διαθέτει το Tucson και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και προσάρμοσε στον εξοπλισμό του ένα σύστημα που θα αποτρέπει δυσάρεστες καταστάσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai (ο Όμιλος Hyundai, γενικότερα), την τελευταία δεκαετία έχει ακολουθήσει έναν συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξής της και εξέλιξης των μοντέλων της ο οποίος έχει δημιουργήσει μεγάλη εντύπωση και σημαντικά αποτελέσματα για την εταιρεία.

Αυτό το γνωρίζουμε καλά, πλέον, οι Ευρωπαίοι. Ωστόσο, η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει εμπορικά και στις ΗΠΑ. Εκεί, η Hyundai διαθέτει και το Tucson, άλλωστε το SUV μοντέλο της έχει την ονομασία της ομώνυμης πόλης της πολιτείας της Αριζόνας.

Η εταιρεία το ανανέωσε για το 2024, τόσο αισθητικά όσο και σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό του. Σε ό,τι αφορά στον τελευταίο, πρόσθεσε ένα σύστημα το οποίο είναι χρήσιμο όχι μόνο για τους Αμερικανούς αλλά για τους γονείς σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το ονομάζει Baby Mode και θα διατίθεται κυρίως στην έκδοση Plug-in Hybrid του Tucson (σημ.: στις ΗΠΑ). Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, όταν ο οδηγός το ενεργοποιήσει μέσω του αντίστοιχου διακόπτη, η επιτάχυνση του αυτοκινήτου γίνεται με πιο ομαλό τρόπο, ασχέτως του πόσο έντονα πατά αυτός το δεξί πεντάλ.

Όπως προσδιορίζεται από την ονομασία του, αυτό συμβάλλει στην πιο άνετη μετακίνηση ενός μωρού ή παιδιού καθώς το σωματάκι του δεν υποβάλλεται σε έντονες πιέσεις που μπορούν να του προκαλέσουν δυσφορία ή ακόμα και φόβο και να το κάνουν να κλάψει, Επίσης, το σύστημα χρησιμεύει και για μεταφορά κάποιου κατοικίδιου.

Να σημειώσουμε ότι ο Όμιλος Hyundai ήταν από τους πρωτοπόρους και στην εφαρμογή στα μοντέλα του ενός ακόμα συστήματος το οποίο βοηθά τους κουρασμένους ή τους προς στιγμήν αφηρημένους γονείς.

Advertisement

Πρόκειται γι’ αυτό που προειδοποιεί τον οδηγό να ελέγξει το πίσω κάθισμα πριν κλειδώσει το αυτοκίνητο και απομακρυνθεί από αυτό. Στις ΗΠΑ έχουν συμβεί πολλά περιστατικά όπου γονείς ξεχνούν τα βρέφη στο πίσω κάθισμα του οχήματος και απομακρύνονται. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις η κατάληξη ήταν τραγική.

Αναφερόμαστε στο λεγόμενο «Σύνδρομο Ξεχασμένου Μωρού», συμβάντα του οποίου είχαμε και στη χώρα μας, δυστυχώς.

Advertisement