Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι είναι το Software Defined Vehicle;

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι είναι το Software Defined Vehicle;

ΝΕΑ

Τι είναι το Software Defined Vehicle;

ΝΕΑ

Το hardware και το software γίνονται όλο και πιο σημαντικά για τα σύγχρονα μοντέλα. 

Advertisement
Advertisement

Μελλοντικά, το πιο πιθανό είναι πως όλα τα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά και θα καθορίζονται από το ηλεκτρονικό τους υπόβαθρο τους. Ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως είναι η Bosch η οποία στην Έκθεση Τεχνολογίας CES παρουσίασε μία νέα μονάδα η οποία θα μπορεί να επιβλέπει πολλές λειτουργίες του αυτοκινήτου ταυτόχρονα.

Στηn εξελιγμένη συσκευή της Bosch, ουσιαστικά ένας μόνο υπερυπολογιστής επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα και έτσι δεν απαιτείται ένας επεξεργαστής για κάθε λειτουργία.

«Θέλουμε να μειώσουμε την πολυπλοκότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων στα αυτοκίνητα και ταυτόχρονα να τα κάνουμε όσο το δυνατόν ασφαλέστερα. Με την επίδειξη της νέας μας πλατφόρμας πληροφορικής για αυτοκίνητα, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Μάρκους Χέιν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch και πρόεδρος του τμήματος Bosch Mobility.

Advertisement
Advertisement

Η νέα αυτή μονάδα ελέγχου που μπορεί να ενσωματωθεί σε αυτοκίνητα αναπτύχθηκε στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Bosch στην Ουγγαρία. Μία από τις λειτουργίες που επιβλέπει και καθορίζει είναι τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

Από τη μονάδα της Bosch πρόκειται να περνούν και άλλες λειτουργίες, όπως η αυτόματη στάθμευση, η διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, ο πλοηγός και ο φωνητικός βοηθός. Είναι αυτό που λέμε «όλα σε ένα»

Advertisement

Η Bosch δεν απέκλεισε μάλιστα την ενσωμάτωση κι άλλων συστημάτων, όπως ο έλεγχος του κλιματισμού, η συνδεσιμότητα και οι εφαρμογές που λειτουργούν με τη χρήση της κάμερας.

Ταυτόχρονα, η νέα αυτή κεντρική μονάδα ελέγχου της γερμανικής εταιρείας θα έχει μικρότερο κόστος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement

Ο λόγος είναι πως θα απαιτείται μικρότερος αριθμός συσκευών ελέγχου για τις λοιπές λειτουργίες του αυτοκινήτου και έτσι θα καταλαμβάνεται μικρότερος χώρος για τις καλωδιώσεις.

Αυτό το πακέτο που προσφέρει η Bosch αναμένεται να παίξει κυρίαρχο ρόλο όσο η αυτοκίνηση οδεύει προς τα αμιγώς ηλεκτρικά. Το «όλα σε ένα» ακούγεται εκπληκτικό, αλλά θα πρέπει να αποδειχθεί πως συνδυάζει χαμηλό κόστος και πολλαπλές λειτουργίες του αυτοκινήτου σε ωφέλιμο βαθμό.

Μάλιστα τα αυτοκίνητα στα οποία θα ισχύει ή ισχύει ήδη ο κεντρικός έλεγχος μέσω ενός πανίσχυρου επεξεργαστή ονομάζονται Software Defined Vehicles.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η VW εξελίσσει το αυτόματο παρκάρισμα και τα… ρομπότ φόρτισης
Infotainment: Ψηφιακά διλήμματα
Χάκερ αποκαλύπτει νέες αναβαθμίσεις στο λογισμικό της Tesla