Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χάκερ αποκαλύπτει νέες αναβαθμίσεις στο λογισμικό της Tesla

Ελλάδα 12:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χάκερ αποκαλύπτει νέες αναβαθμίσεις στο λογισμικό της Tesla

ΝΕΑ

Χάκερ αποκαλύπτει νέες αναβαθμίσεις στο λογισμικό της Tesla

ΝΕΑ

Η Tesla προσθέτει στο λογισμικό της ενημερώσεις κυκλοφορίας για κάμερες και φανάρια.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla δουλεύει συνεχώς πάνω στην αναβάθμιση του λογισμικού στα μοντέλα της. Τις περισσότερες φορές οι Αμερικανοί ενημερώνουν τους πελάτες τους έγκαιρα για τις αναβαθμίσεις, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που τα μαθαίνουν από κάποιον χάκερ που έτυχε να παρατηρήσει τον κώδικα αναβάθμισης.

Αυτή τη φορά ο χρήστης του «X», GreenTheOnly ήταν εκείνος που διαπίστωσε ότι υπάρχει μια επερχόμενη αναβάθμιση στο λογισμικό που π[προορίζεται για τις 27 Δεκεμβρίου 2023. Στη συγκεκριμένη αναβάθμιση, μεταξύ άλλων υπάρχει προσθήκη δύο σημαντικών λειτουργιών που είναι η ενημέρωση για κάμερες ελέγχου της ταχύτητας και για κάμερες παραβάσεων σε φωτεινούς σηματοδότες.

Advertisement
Advertisement

Αρκετά ενδιαφέρουσα είναι ακόμα μια προσθήκη που είναι η λειτουργία Driver Liveliness. Αυτή η λειτουργία έχει να κάνει με μια τεχνολογία που έχει υποσχεθεί να φέρει η Tesla εδώ και καιρό. Η εταιρεία θέλει να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης του οδηγού στο εσωτερικό της καμπίνας προκειμένου να τον ενημερώνει όταν αισθανθεί ότι έχει κουραστεί ή αποσπάται εύκολα η προσοχή του.

Advertisement

Κάποιοι θα αναρωτηθούν γιατί είναι νέες προσθήκες αυτές για τα μοντέλα της Tesla. Οι συγκεκριμένες λειτουργίες υπάρχουν ήδη για παράδειγμα στο Google Maps ή σε άλλες εφαρμογές, ωστόσο η Tesla δεν επιτρέπει στις πλατφόρμες Apple CarPlay ή Android Auto να αναπτύξουν αυτές τις εφαρμογές κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει η ίδια η Tesla να τις παρέχει στον πελάτη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε τα απίστευτα -και πανάκριβα- αξεσουάρ του Cybertruck
Ποιος κερδίζει στην απόλυτη κόντρα των θηρίων; (+video)
Η Tesla έβαλε το ενεργό καπό και στο Model 3

Advertisement