Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικά και online συνδεδεμένα αυτοκίνητα από FCA και Foxconn!

Ελλάδα 15:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρικά και online συνδεδεμένα αυτοκίνητα από FCA και Foxconn!

ΝΕΑ

Ηλεκτρικά και online συνδεδεμένα αυτοκίνητα από FCA και Foxconn!

ΝΕΑ

Οι δύο εταιρείες θα υπογράψουν προκαταρκτική συμφωνία για την κατασκευή καινοτόμων οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Η Fiat Chrysler Automobiles και η Foxconn (θυγατρική εταιρεία της Hon Hai) η οποία συναρμολογεί τα iPhone για λογαριασμό της Apple στην Κίνα σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία για την κατασκευή και ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων που συνδέονται με το Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, καθεμιά από τις δύο θα κατέχει ποσοστό 50% και τα αυτοκίνητα που θα παράγονται θα προορίζονται αρχικά για την κινεζική αγορά, ενώ οι εξαγωγές τους σε άλλες χώρες θα ακολουθήσουν αργότερα. Η κοινοπραξία αυτή θεωρείται μία ακόμα προσπάθεια της Apple να εμπλακεί με κάποιον τρόπο στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Η FCA επιβεβαίωσε ότι συνομιλεί με την Hon Hai της οποία η Foxconn αποτελεί θυγατρική, σχετικά με την πιθανή δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης 50-50 για την ανάπτυξη και την κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων νέας γενιάς στην Κίνα τα οποία θα συνδέονται στο Διαδίκτυο.

Η FCA δήλωσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία υπογραφής μιας προκαταρκτικής συμφωνίας με την Foxconn με στόχο την επίτευξη τελικών δεσμευτικών συμφωνιών τους επόμενους μήνες.

«Η Hon Hai θα είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό, τα εξαρτήματα και τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Young Liu στο Bloomberg News και ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετέχει στην συναρμολόγηση των αυτοκινήτων.

Advertisement

Επίσης η κινεζική εταιρεία εκτιμά ότι οι πωλήσεις από την αυτοκινητοβιομηχανία μακροπρόθεσμα θα αντιπροσωπεύει το 10% των συνολικών πωλήσεων και η νέα επιχείρηση θα έχει μικρή επίπτωση στα κέρδη του ομίλου φέτος.

Ο Hon Hai και η Fiat Chrysler επικεντρώνονται στην αγορά της Κίνας λόγω του μεγάλου αριθμού πωλήσεων καθώς οι κινέζοι καταναλωτές αγοράζουν περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα από οπουδήποτε αλλού στον κόσμου παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση μείωσε τις επιδοτήσεις. Να υπενθυμίσουμε πως το 2014 ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk είχε αναφέρει στους μετόχους ότι προμηθεύονται μερικά εξαρτήματα από την Foxconn.

Advertisement

Από την μεριά της η FCA ανακοίνωσε ότι η νέα συνεργασία θα συγκεντρώσει τις δυνατότητες δύο εδραιωμένων παγκόσμιων ηγετών σε όλο το φάσμα του σχεδιασμού αυτοκινήτων, της μηχανικής και της κατασκευής και της τεχνολογίας κινητού λογισμικού.

Διαβάστε επίσης:

Μεταβίβαση και άρση παρακράτησης οχημάτων με ένα κλικ!

Advertisement

Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για όσους εισάγουν αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα

Αναλυτικά πότε απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών το 2020