Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tι είναι το εντυπωσιακό Renault R5 Turbo 3E;

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tι είναι το εντυπωσιακό Renault R5 Turbo 3E;

ΝΕΑ

Tι είναι το εντυπωσιακό Renault R5 Turbo 3E;

ΝΕΑ

Πλησιάζει η ημέρα των εγκαινίων της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού τον επόμενο μήνα και η Renault μάς προϊδέασε με ένα ακόμα ξεχωριστό όχημα που θα παρουσιάσει σε αυτή και θα προορίζεται για ντρίφτ

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο που βλέπουμε στις φωτογραφίες, τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα η Renault, είναι το R5 Turbo 3E. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα το οποίο δημιούργησε για να τιμήσει τα 50 χρόνια από την παρουσίαση του Renault 5, του γνωστού supermini μοντέλου.

Το R5 Turbo 3E διακρίνεται για το σχήμα του αμαξώματός του το οποίο παραπέμπει σαφώς σε αυτό του μοναδικού Renault 5 Turbo που άφησε εποχή, τόσο μεταξύ των λεγόμενων hot hatches όσο και στις ειδικές διαδρομές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.

Advertisement
Advertisement

Παιδί της εποχής μας, το R5 Turbo 3E είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Διαθέτει κίνηση στον πίσω άξονα στον οποίο υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε τροχό εκεί, που έχουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 375 ίππους και μέγιστη ροπή 700 Nm. Οι μπαταρίες του, τύπου λιθίου ιόντων, έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 42 kWh οι οποίες μπορούν να φορτίσουν σε διάστημα έως δύο ωρών σε παροχή 380V/32A.

Ποιος είναι ο χαρακτήρας του R5 Turbo 3E; Σύμφωνα με τη Renault, πρόκειται για ένα αγωνιστικό όχημα το οποίο προορίζεται για ντρίφτ. Η ονομασία «Turbo» είναι τιμής ένεκεν καθώς δεν ανταποκρίνεται στη μηχανολογική πραγματικότητα. Το αυτοκίνητο έχει rollbar εγκεκριμένο από τη FIA και διαθέτει σύστημα Drift Mode. Επίσης, διαθέτει αγωνιστού τύπου χειρόφρενο και προκαθορισμένες θέσεις για την τοποθέτηση έως και 10 μικρών καμερών, εντός και εκτός του οχήματος, για να καταγράφει ο οδηγός την πορεία του.

Advertisement

Όπως ανακοίνωσε η Renault, το R5 Turbo 3E ζυγίζει 1.500 κιλά, από τα οποία τα 980 κιλά αφορούν στο αυτοκίνητο καθαυτό και τα 520 κιλά στις μπαταρίες του. Αναφορικά με τις επιδόσεις του, επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 200 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: To νέο ηλεκτρικό Renault Trafic Van E-Tech Electric
Ήταν λάθος για τη Nissan η αποπομπή του Ghosn;
Το νέο Renault Megane E-Tech πάει… ηλεκτρικά! (+video)