Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Επίσημο: To νέο ηλεκτρικό Renault Trafic Van E-Tech Electric

Ελλάδα 7:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: To νέο ηλεκτρικό Renault Trafic Van E-Tech Electric

Fleet Cars

Επίσημο: To νέο ηλεκτρικό Renault Trafic Van E-Tech Electric

Fleet Cars

Η Renault αποκάλυψε στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου στο Ανόβερο, το ολοκαίνουργιο Trafic Van E-Tech Electric, μια νέα προσθήκη στη γκάμα των πλήρως ηλεκτρικών ελαφρών φορτηγών.

Advertisement
Advertisement

Η Γαλλική εταιρία παρουσιάζει στο Ανόβερο την πλήρη τεχνογνωσία της στα ηλεκτρικά ελαφρά φορτηγά, αλλά και το Hippie Caviar Hotel.

Μετά την  πρωτιά της το 2011 (παρουσιάζοντας το πλήρως ηλεκτρικό Renault Kangoo) συνεχίζει μία παράδοση, που την κάνει τόσο επίκαιρη όσο ποτέ και αποκαλύπτει το Trafic Van E-Tech Electric. Την πρώτη ηλεκτρική  έκδοση του best-seller Renault Trafic Van.

Ηλεκτρικό χωρίς υποχωρήσεις

Advertisement
Advertisement

Όπως και με τα άλλα ελαφρά ηλεκτρικά φορτηγά της γκάμας, το Trafic Van E-Tech Electric, διατηρεί το ίδιο επίπεδο χαρακτηριστικών, ποικιλομορφίας και προσαρμογής με τις συμβατικές εκδόσεις που έχουν μοτέρ εσωτερικής καύσης για να ταιριάζει στις ανάγκες των πελατών.

Το Renault Trafic Van E-Tech Electric έχει όλες τις ίδιες ιδιότητες που κρύβονται πίσω από την επιτυχία του προκατόχου του, με περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια μονάδες να έχουν πωληθεί σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως από το 1980. Τα νούμερα αυτά το κάνουν το τρίτο σε πωλήσεις επαγγελματικό όχημα στην Ευρώπη.

Advertisement

Πιστό στο DNA του, είναι ένα… εργαλείο για επαγγελματίες χάρη στο μεγάλο χώρο φόρτωσης και τη μεγάλη γκάμα εκδόσεων για να διαλέξετε. Το ηλεκτρικό Trafic Van έρχεται με νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, σύγχρονο σύστημα πολυμέσων και μεγαλύτερη και καλύτερη γκάμα κινητήρων.

Advertisement

Τα χαρακτηριστικά Trafic Van E-TECH Electric:

  • Έχει μήκος 5,08 μέτρα ή 5,48 μέτρα και ύψος 1,967 μέτρα ή 2,498 μέτρα
  • Ο αποθηκευτικός του όγκος (σε έκδοση van) κυμαίνεται από 5,8  έως 8,9 κυβικά μέτρα
  • Διατίθεται και ως σκέτο πλαίσιο με καμπίνα για τοποθέτηση υπερκατασκευής (ψυγείο, μεταφορές βαρέων αντικειμένων, ή άλλη χρήση)
  • Το μήκος φόρτωσης μπορεί να επεκταθεί έως και 4,15 μέτρα (στην έκδοση L2 που διαθέτει την καταπακτή «μεγάλου φορτίου» στην οροφή που βρίσκεται στο διαχωριστικό της καμπίνας).

  • Θα διατίθεται με κινητήρα 90 kW (120 ίππων) με ικανότητα ρυμούλκησης 750 κιλών και μπορεί να μεταφέρει έως και 1,1 τόνο
  • Η μπαταρία 52kW έχει αυτονομία 240 χλμ. WLTP
  • Για την επαναφόρτιση της μπαταρίας, το Trafic Van E-Tech Electric προσφέρει την επιλογή μεταξύ 3 τύπων φορτιστών:
    – Μονοφασικός φορτιστής AC 7 kW, κατάλληλος για όλους τους τύπους οικιακής φόρτισης
    – Φορτιστής AC 22 kW για γρήγορη φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης
    – Προαιρετικά φορτιστή DC 50 kW για γρήγορη φόρτιση σε αυτοκινητόδρομους

Advertisement

Ο Hippie της… ηλεκτροκίνησης

Πέρυσι, η Renault αποκάλυψε ένα μοντέλο που εμπνεύστηκε άμεσα από το Trafic, το Hippie Caviar Hotel, δημιουργήθηκε  ως απάντηση στην αυξανόμενη επιθυμία για απόδραση στην ύπαιθρο. Το μοντέλο προσπαθεί να συνδυάσει τα καλύτερα και των δύο κόσμων: Την κίνηση σε ειδυλλιακά τοπία και την άνεση ενός 5στερου ξενοδοχείου.

Το Caviar Hotel μας έδωσε μία πρώτη γεύση του ηλεκτρικού Trafic και περιγράφεται ως ένα πεντάστερο ξενοδοχείο το οποίο μπορεί να… οδηγηθεί. Το αυτοκίνητο επίδειξης εμφανίζεται και πάλι στην Έκθεση Επαγγελματικών Αυτοκινήτων στο Ανόβερο (IAA TRANSPORTATION HANOVER).

Μεγάλο «όπλο» του Hippie Caviar Hotel είναι η προσαρμοστικότητα του. Για παράδειγμα, η πρόσβαση μέσω σκάλας-βεράντας που προσφέρεται για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης. Για το τελευταίο φροντίζει ένα τραπεζάκι για καφέ και δύο ανακλινόμενες πλάτες καθισμάτων που επιτρέπουν στους διαμένοντες να ξαπλώσουν και να απολαύσουν τον έναστρο ουρανό.

Στο εσωτερικό υπάρχουν μάλλινες και ξύλινες επενδύσεις, ταπετσαρίες τύπου washi (με λουλούδια), καθώς και ένα κάθισμα που μπορεί να μετατραπεί σε κρεβάτι μήκους 195 εκ. και πλάτους 145 εκ.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το αυτοκινούμενο μπορεί να συνδυαστεί και με μια ξεχωριστή πλατφόρμα που «κουμπώνει» στο πίσω μέρος του, προσθέτοντας στον πλούσιο εξοπλισμό ένα μπάνιο, μια τουαλέτα και ένα σημείο φόρτισης. Σημειωτέον ότι το Hippie Caviar Hotel της Renault δεν προορίζεται για εμπορική χρήση, μιας και αποτελεί showcar.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βαν για… χίπις από τη Renault
Επίσημο: Το νέο Renault Trafic
Ανανέωση για το Renault Trafic