Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι είναι το Czinger 21C Blackbird;

Ελλάδα 14:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι είναι το Czinger 21C Blackbird;

ΝΕΑ

Τι είναι το Czinger 21C Blackbird;

ΝΕΑ

Οι μικροί κατασκευαστές supercars και hypercars προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να εντυπωσιάσουν και να ελκύσουν την προσοχή του κοινού. Αυτό έπραξε και η Czinger.

Advertisement
Advertisement

Η Czinger Vehicles Inc. ιδρύθηκε το 2019 στο Los Angeles με σκοπό να κατασκευάζει μια νέα γενιά αμερικανικών supercars τα οποία θα έχουν σύγχρονη τεχνολογία σε κάθε τομέα τους και θα εντυπωσιάζουν με το σχήμα τους.

Το 21C Blackbird είναι το πρώτο, έμπρακτο δείγμα της προσπάθειάς της. Ένα εξωφρενικής σχεδίασης όχημα -για τα δεδομένα των Αμερικανών- το οποίο έχει ιδιαίτερη διαμόρφωση εξωτερικά και εσωτερικά και ένα απρόσμενο στοιχείο συμπαραδήλωσης.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Czinger ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του 21C Blackbird έγινε με τρόπο ώστε να αποτείνουν φόρο τιμής στο εμβληματικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος SR-71 «Blackbird» που κατασκεύασε η Lockheed για την αμερικανική αεροπορία κατά τη διάρκεια του «Ψυχρού Πολέμου».

Lockheed SR-71 Blackbird.

Advertisement
Advertisement

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του αεροπλάνου ήταν ότι μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα 3,2 Mach σε ύψος 85.000 ποδών (περίπου 29.910 μέτρα). Αυτό το στοιχείο, δηλαδή της ταχύτητας, οι άνθρωποι της Czinger θέλησαν να προσδιορίζει και το τετράτροχο δημιούργημά τους.

Στο εσωτερικό του 21C Blackbird τα δύο καθίσματα είναι τοποθετημένα το ένα πίσω από το άλλο, όπως σε ένα διθέσιο πολεμικό αεροσκάφος. Το νέο μοντέλο διαθέτει σύστημα υβριδικής διάταξης το οποίο απαρτίζεται από έναν V8 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement

Η μέγιστη συνδυαστική ισχύς του συστήματος φτάνει τους 1.269 ίππους, ενώ η εταιρεία ανακοινώνει ότι θα είναι διαθέσιμη και η εκδοχή του V Max όπου θα φτάνει τους 1.369 ίππους και η οποία παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό στο Goodwood.

Η Czinger ανακοινώνει ότι το hypercar μοντέλο της θα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα μόλις σε 1,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 400 χλμ./ώρα.

Advertisement

Ωστόσο, το εντυπωσιακότερο στοιχείο αναφορικά με τις επιδόσεις του είναι ο χρόνος που απαιτείται για να επιταχύνει από στάση στα 400 χλμ./ώρα και στην ακινητοποίησή του ξανά.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η εταιρεία για το 0-400-0 χλμ./ώρα το 21C Blackbird V Max χρειάζεται 27,1 δευτερόλεπτα, χρόνος που είναι ταχύτερος και από αυτό του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Koenigsegg Regera το οποίο πρόσφατα έκανε το αντίστοιχο ρεκόρ σημειώνοντας 28,81 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Το 21C Blackbird έχει μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα και το αμάξωμά του είναι σχεδιασμένο με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Μάλιστα, κάποια τμήματά του έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Τέλος, η Czinger έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει 80 μονάδες του καινούργιου μοντέλου της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Czinger: Ετοιμάζει τετραθέσιο μοντέλο
Δύο εντυπωσιακά supercar από την Czinger
Czinger: Ετοιμάζει τετραθέσιο μοντέλο