Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το νέο Hyundai IONIQ 5 (video)

Ελλάδα 11:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το νέο Hyundai IONIQ 5 (video)

Mobility

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το νέο Hyundai IONIQ 5 (video)

Mobility

Η Hyundai επισημοποίησε την έλευση του νέου της ηλεκτρικού crossover ΙΟΝΙQ 5, που θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Advertisement
Advertisement

Από το 2020 η Hyundai μας προετοιμάζει για την επικείμενη έλευση του νέου της μοντέλου, το οποίο παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο με τον κωδικό 45 concept, ενώ θα είναι και το πρώτο που θα βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική E-GMP.

Όπως διακρίνουμε από τις πρώτες teaser εικόνες, το νέο IONIQ 5 διαθέτει ένα μοναδικό σχεδιαστικό μοτίβο, που δεν έχουμε δει άλλη φορά σε μοντέλο της κορεατικής φίρμας. Παρά την απουσία της συνολικής σιλουέτας του νέου μοντέλου, από τις λεπτομέρειες συμπεραίνουμε ότι το ηλεκτρικό crossover θα διαθέτει ιδιαίτερα στοιχεία, όπως για παράδειγμα τα πίσω φωτιστικά σώματα με τεχνολογία εικονοστοιχείων (pixels), την τοποθέτηση μικροσκοπικών ψηφιακών πλαϊνών καμερών που αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς καθρέπτες και τις αεροδυναμικές ζάντες των 20 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai τονίζει επίσης ότι το νέο IONIQ 5 θα είναι και το πρώτο μοντέλο που θα εφαρμοστεί ένα ενιαίο καπό (clamshell), το οποίο θα καλύπτει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου, ελαχιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τα κενά των πάνελ και δημιουργώντας παράλληλα μία άρτια συνολική εμφάνιση.

Η εταιρεία δημοσιοποίησε μία σειρά από μικρής διάρκειας βίντεο στα οποία παρουσιάζονται ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του IONIQ 5, όπως η τεχνολογία «Vehicle to Load», η οποία επιτρέπει στο όχημα να χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας για άλλα ηλεκτρικά μηχανήματα ή συσκευές με τάση 110 ή 220V, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως και οι δυνατότητες φόρτισης των μπαταριών του. Πιο αναλυτικά, χάρη στο σύστημα της εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης, αρκούν μόλις πέντε λεπτά για να δώσουν τη δυνατότητα στο IONIQ 5 να ταξιδέψει για αποστάσεις άνω των 100 χλμ.

Advertisement

Τέλος, αν και ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα στοιχεία που αφορούν τον ηλεκτροκινητήρα, μετά από διαρροές στο διαδίκτυο, αυτός θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 230 kW ή 313 ίππους, ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα θα αρκούν μόλις 5,2 δευτερόλεπτα. Να αναφέρουμε ότι η αυτονομία του μετά από μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας θα αγγίζει τα 450 χιλιόμετρα, ενώ θα διαθέτει στάνταρ δυνατότητα ταχυφόρτισης 800V.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Μπλόκο στις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων – Για ποιους ισχύει;

Αποκάλυψη: Τέλος το Ιστορικό Τέλος στα εισαγόμενα ΙΧ

Advertisement

Ήρθε η ώρα αλλαγής των τσιπ – Βαρύ το κόστος