Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι γίνεται όταν ξαφνικά σκάσει το λάστιχό; (video)

Ελλάδα 15:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι γίνεται όταν ξαφνικά σκάσει το λάστιχό; (video)

ΝΕΑ

Τι γίνεται όταν ξαφνικά σκάσει το λάστιχό; (video)

ΝΕΑ

Ένα σοκαριστικό video δείχνει τι μπορεί να συμβεί όταν σκάσει το ελαστικό του αυτοκινήτου σας σε μεγάλη ταχύτητα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί με την εξέλιξη των ελαστικών και τις σύγχρονες τεχνολογίες τέτοια φαινόμενα να είναι πλέον σπάνια, όμως δεν έχει εκμηδενιστεί τελείως το ενδεχόμενο να σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου σας εν κινήσει.

Η κάμερα οργάνων ενός Tesla κατέγραψε ένα οδυνηρό περιστατικό που αφορούσε ένα παλιό Triumph TR7 cabrio.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε στο YouTube από τον ViralHog, παρουσιάζει την στιγμή ακριβώς που ένα πίσω ελαστικό του TR7 εξερράγη ενώ οδηγούσε σε αυτοκινητόδρομο του Οχάιο. Ο συγχρονισμός του video είναι ανατριχιαστικός, καθώς καταγράφει την έκρηξη με εκπληκτική καθαρότητα.

Advertisement
Advertisement

Καθώς το Tesla Model 3 προσπερνά οχήματα στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, το TR7 έρχεται στην εικόνα με το χαρακτηριστικό σφηνοειδές αμάξωμά του και το εμφανές αυτοκόλλητο Triumph στο μπροστινό μέρος.

Η πλευρική κάμερα του Tesla καδράρει τέλεια το πίσω ελαστικό της πλευράς του οδηγού, καθώς αυτό σκάει ξαφνικά. Οι συνέπειες είναι άμεσες, καθώς το TR7 στρίβει αριστερά και στη συνέχεια περιστρέφεται προς τα δεξιά.

Ευτυχώς, ο δρόμος είναι σχετικά καθαρός, γλιτώνοντας τα κοντινά οχήματα από το χάος. Το vintage αυτοκίνητο ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή 360 μοιρών προτού πέσει προς τα πίσω σε ένα χαντάκι, εξαφανιζόμενο από το οπτικό πεδίο.

Advertisement

Ο οδηγός του Tesla σταματάει, και από τις αναφορές του προκύπτει ότι ο οδηγός του TR7 βγήκε χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι αν και τα σύγχρονα ελαστικά είναι σαφώς πιο ανθεκτικά από τους προκατόχους τους, η στροφή προς τη μείωση της αντίστασης κύλισης για λόγους οικονομίας έχει οδηγήσει σε λεπτότερα, ενδεχομένως πιο αδύναμα ελαστικά που είναι επιρρεπή σε ζημιές.

Advertisement

Ένας ακόμα παράγοντας είναι η αμέλεια από την πλευρά των οδηγών που δεν ελέγχουν την πίεση των ελαστικών τους ή δεν φροντίζουν να τα αλλάζουν όταν πρέπει. Η εντύπωση ότι «αυτό δεν πρόκειται να μου συμβεί εμένα» είναι ίσως ο χειρότερος σύμβουλος για τέτοιου είδους θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι συμβαίνει με την αυτονομία των Tesla;
Η Tesla μπαίνει και στο κυνήγι των παρανόμων
Video: Παρκαδόρος χτύπησε αυτοκίνητα 800.000 ευρώ

Advertisement