Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla μπαίνει και στο κυνήγι των παρανόμων

Ελλάδα 2:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Tesla μπαίνει και στο κυνήγι των παρανόμων

ΝΕΑ

Η Tesla μπαίνει και στο κυνήγι των παρανόμων

ΝΕΑ

Ένα ηλεκτρικό περιπολικό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αρκεί να μην ξεμείνει από μπαταρία την πιο κρίσιμη ώρα.

Advertisement
Advertisement

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μπει πλέον για τα καλά στην καθημερινότητά μας, οπότε δεν θα μπορούσαν να μην απασχολήσουν και ως περιπολικά. Και μάλιστα υπάρχει αρκετά σοβαρός λόγος για να γίνει αυτό.

Η εταιρία που μετατρέπει το συγκεκριμένο Model Y σε περιπολικό ονομάζεται Unplugged Performance, έχει ένα πολύ ισχυρό λόγο να επιμένει ότι αυτή είναι μία επωφελής επιλογή.

Όπως υποστηρίζει, τα κλασικά αμερικάνικα περιπολικά, καίνε το 60% της συνολικής βενζίνης, ή πάνω από 6.150 λίτρα ετησίως, με το να βρίσκονται στο ρελαντί.

Advertisement
Advertisement

Τέτοια οχήματα πρέπει να διατηρούν τον κινητήρα σε λειτουργία, ώστε να έχουν ενεργά τα συστήματα επικοινωνίας χωρίς να αδειάζουν την μπαταρία του αυτοκινήτου.

Αλλά η μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί εύκολα να τροφοδοτήσει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος, αποφορτίζοντας με αργό ρυθμό.

Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, έρχεται το Tesla Model Y το οποίο εξοικονομεί χρήματα και σώζει το περιβάλλον, υποστηρίζει η συγκεκριμένη εταιρία.

Advertisement

Το Tesla Model Y δέχθηκε εξωτερικές και εσωτερικές αναβαθμίσεις και τα πρώτα από αυτά θα βρίσκονται στο στόλο της αστυνομίας στη Νότια Πασαντίνα της Καλιφόρνια.

Advertisement

Η αστυνομία εκεί έχει δεσμευτεί να αντικαταστήσει ολόκληρο τον στόλο της, που αποτελείται από αυτοκίνητα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με ηλεκτρικά οχήματα.

Η Unplugged Performance διαθέτει ένα επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος με ατσάλινο bull bar και μπλε και κόκκινα φώτα που αναβοσβήνουν. Υπάρχουν επίσης κόκκινα και μπλε φώτα στα πλαϊνά μαρσπιέ.

Το ηλεκτρικό crossover έχει μαύρες γυαλιστερές ζάντες aftermarket με ελαστικά παντός εδάφους. Στην οροφή του αυτοκινήτου υπάρχει μια μπάρα με κόκκινα και μπλε φώτα, η οποία έχει επίσης εξοπλιστεί με σειρήνα.

Advertisement

Ο βελτιωτής της Tesla έχει αλλάξει και το εσωτερικό, καθιστώντας το κατάλληλο για αστυνομικά καθήκοντα.

Υπάρχει ένας φορητός υπολογιστής μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού και έχει τοποθετηθεί ένα πάνελ μεταξύ των μπροστινών και των πίσω καθισμάτων, επειδή στο πίσω μέρος θα βρίσκονται οι δράστες.

Τα πίσω καθίσματα έχουν τροποποιηθεί ώστε να προσφέρουν λιγότερη άνεση, αλλά περισσότερη ασφάλεια όταν εκεί κάθονται επικίνδυνοι παραβάτες του νόμου.

Το εισαγωγικό Tesla Model Y ξεκινάει από 40.240 δολάρια όμως το αστυνομικό φθάνει τα 91.990 δολάρια. Η Upgraded Performance ισχυρίζεται ότι υπάρχει μείωση του κόστους συντήρησης κατά 27.012 δολάρια σε πέντε χρόνια σε σύγκριση με το κόστος που συνεπάγεται ένα υβριδικό περιπολικό Ford Police Interceptor Utility.

Ισχυρίζεται επίσης ότι τα αστυνομικά τμήματα που χρησιμοποιούν το Model Y έχουν αναφέρει εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών κατά 30% ή και περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως μπορώ να οδηγήσω αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες;
Ποιά μοντέλα αγόρασαν οι Ευρωπαίοι το 1ο εξάμηνο του 2023;
Η Tesla έκλεισε τα 20 και σας λέμε τα μυστικά της