Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι εξοπλισμό ειδικά για τον κορωνοϊό έχει το Fiat 500 Red;

Ελλάδα 0:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι εξοπλισμό ειδικά για τον κορωνοϊό έχει το Fiat 500 Red;

ΝΕΑ

Τι εξοπλισμό ειδικά για τον κορωνοϊό έχει το Fiat 500 Red;

ΝΕΑ

Η Fiat θωρακίζει τους ιδιοκτήτες των μοντέλων της από τον κορωνοϊό, εισάγοντας ένα έξυπνο σύστημα με απολυμαντικές ιδιότητες.

Advertisement
Advertisement

Δεδομένης της ξέφρενης εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, η λήψη των απαραίτητων μέτρων προσωπικής υγιεινής κρίνεται απαραίτητη, όπου και αν βρισκόμαστε.

Πολλώ δε μάλλον στους εσωτερικούς χώρους, και δη στην καμπίνα του αυτοκινήτου μας όπου καθημερινά περνάμε αρκετά λεπτά ή ακόμα και ώρες.

Πλένουμε, λοιπόν, τακτικά τα χέρια μας, χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα καθαριστικά και χρησιμοποιούμε μάσκα, ειδικά εφόσον υπάρχουν και άλλοι επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΩΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ

Εκτός, όμως, τα παραπάνω, υπάρχουν και κάποιες ακόμα έξυπνες και πρακτικές λύσεις, τις οποίες εισάγει η Fiat, εφαρμόζοντάς τες στο νέο 500 (RED).

Advertisement

Πρόκειται για το “Sanitizing Glove Box”, ένα ντουλαπάκι συνοδηγού που φέρει δυνατότητα απολύμανσης. Μέσα στο ντουλαπάκι υπάρχει μια ειδική λάμπα UV-C η οποία μπορεί να απολυμάνει την επιφάνεια του smartphone μας, των κλειδιών και άλλων προσωπικών αντικειμένων, καταπολεμώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις πιθανές εστίες μόλυνσης.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να τοποθετήσει τα αντικείμενα στο ντουλαπάκι, να το κλείσει και να ενεργοποιήσει τη διαδικασία απολύμανσης, με το πάτημα ενός κουμπιού στη κεντρική κονσόλα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, παράγεται ένα μπλε φως προς ενημέρωση των επιβατών.

Advertisement

Όπως κατέδειξαν εργαστηριακές δοκιμές, σε ένα μόλις δευτερόλεπτο και σε απόσταση δύο εκατοστών, η ακτινοβολία της λάμπας UV-C καταστρέφει ιούς και βακτήρια στις επιφάνειες αντικειμένων σε ποσοστό άνω του 99%.

Το έξυπνο ντουλαπάκι του συνοδηγού με τις απολυμαντικές ιδιότητες εισάγεται στο 500 (RED) παράλληλα με την αποκάλυψη ολόκληρης της οικογένειας (RED), η οποία στελεχώνεται από τα Panda, 500X, 500 και Tipo Cross Station Wagon.

Advertisement

Η τελευταία έκδοση συνιστά το νεότερο μέλος στην γκάμα της Fiat και συνδυάζει το δυναμικό και εκδρομικό χαρακτήρα των εκδόσεων Cross με την ευρυχωρία (550 λίτρα χώρος αποσκευών) και την πρακτικότητα της έκδοσης Station Wagon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Fiat Tipo Cross, τώρα και σε station wagon και σε έκδοση RED
Δοκιμή: Fiat 500e
Fiat Professional: Τρεις διακρίσεις στα βραβεία What Van?