Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι ετοιμάζει η MG για το Goodwood;

Ελλάδα 14:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι ετοιμάζει η MG για το Goodwood;

ΝΕΑ

Τι ετοιμάζει η MG για το Goodwood;

ΝΕΑ

Στις 13-16 Ιουλίου θα διεξαχθεί το «Goodwood Festival of Speed» όπου η MG θα παρουσιάσει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο EX4. Περί τίνος πρόκειται;

Advertisement
Advertisement

Η MG Motor έχει καλή εμπορική πορεία στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς οι αγοραστές εκεί αισθάνονται και πατριωτικά την επιθυμία τους να αποκτήσουν ένα μοντέλο της.

Ως γνωστόν, η πάλαι ποτέ βρετανική εταιρεία έχει ανασυσταθεί υπό την ιδιοκτησία της κινεζικής SAIC Motor και έχει δημιουργήσει μια γκάμα νέων μοντέλων τόσο με θερμικό κινητήρα όσο και αμιγώς ηλεκτρικά.

Ενόψει της διοργάνωσης του εφετινού «Goodwood Festival of Speed» εκπρόσωπος της MG ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει ένα ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο το οποίο έχει την κωδική ονομασία «EX4».

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον βρετανικό Τύπο, θα είναι ένα hot hatch το οποίο θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 435 ίππων και θα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα.

Στις πρώτες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν φαίνεται το περίγραμμα του αμαξώματός του το οποίο διαθέτει αεροτομές στους προφυλακτήρες του και μια μεγάλη αεροδυναμική πτέρυγα στο πίσω μέρος του.

Advertisement

Το αυτοκίνητο θεωρείται ως ένας φόρος τιμής στο αγωνιστικό Metro 6R4 με το οποίο η MG συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στη δεκαετία του 1980, στην κατηγορία του Group B.

Advertisement

Πέραν αυτού, το πρωτότυπο EX4 μπορεί να θεωρηθεί ως η κορυφαία έκδοση του MG 4 (φωτογραφία), του αμιγώς ηλεκτροκίνητου hatchback μοντέλου της το οποίο προς το παρόν διατίθεται σε δύο εκδοχές αναφορικά με τη μέγιστη ισχύ του: Με 170 ίππους και με 204 ίππους, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το μικρό της MG με απίστευτη αυτονομία και τιμή
Tι προσιτό φέρνει η MG στην Ευρώπη;

H Ευρώπη στηρίζει την… Κίνα στις πωλήσεις

Advertisement