Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το μικρό της MG με απίστευτη αυτονομία και τιμή

Ελλάδα 1:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το μικρό της MG με απίστευτη αυτονομία και τιμή

ΝΕΑ

Το μικρό της MG με απίστευτη αυτονομία και τιμή

ΝΕΑ

Η MG παρουσίασε το καινούριο της microcar Comet EV με απίστευτες επιδόσεις και αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Η μικρομετακίνηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια με πολλαπλά μοντέλα να έχουν μπει στο παιχνίδι του ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το Citroen Ami και το Silence S04 είναι χαρακτηριστικά μοντέλα της κατηγορίας, ενώ κατασκευαστές από την Κίνα και την Ινδία συνεχώς παρουσιάζουν μοντέλα στη συγκεκριμένη κατηγορία που έχει όλλα τα φόντα να γίνει δημοφιλής.

Η πάλαι ποτέ βρετανική εταιρεία MG, πλέον έχει περάσει στα χέρια της κινέζικης SAIC Motor και έχει ξεκινήσει να κάνει βήματα μπροστά παρουσιάζοντας νέα μοντέλα. Ένα από αυτά ανήκει στην κατηγορία των microcars και ονομάζεται Comet EV. Πρόκειται για ένα microcar το οποίο όμως έχει πολύ δυνατές επιδόσεις και εξαιρετική αυτονομία, κάτι που δεν συνηθίζεται στην κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Το Comet είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 40 ίππων και 150 Nm ροπής. Αν αναλογιστούμε το χαμηλό βάρος οι επιδόσεις θα είναι ιδιαίτερα καλές για ένα microcar. Η μπαταρία του MG Comet έχει χωρητικότητα 17,3 kWh με την εταιρεία να αναφέρει αυτονομία της τάξης των 230 χιλιομέτρων.

Στο κομμάτι της πρακτικότητας το micro MG παίρνει άριστα καθώς το μικρό του μεταξόνιο του επιτρέπει κύκλο στροφής 4,2 μέτρων. Συνολικά πάντως το Comet είναι λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Ami της Citroen. Το εσωτερικό είναι αρκετά πλούσιο σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας διαθέτοντας μεγάλες οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το infotainment με σύστημα συνδεσιμότητας για Android και Apple.

Advertisement

Η τιμή του MG Comet στην Κίνα είναι γύρω στις 8.500 ευρώ, ενώ αν φτάσει στην Ευρώπη αναμένεται να είναι ανταγωνιστικό με βάση τα δεδομένα της κατηγορίας.  

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αφιέρωμα Microcars – Τα αλλάζουν όλα
Citroen Ami: Ο πρίγκηπας των microcars
Μεγαλύτερο από Boxster θα είναι το MG Cyberster