Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για την Seat;

Ελλάδα 1:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για την Seat;

ΝΕΑ

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για την Seat;

ΝΕΑ

Με την CUPRA να έχει πρωταγωνιστικό πλέον ρόλο για τους Ισπανούς, η Seat φαίνεται ότι αλλάζει ρότα.

Advertisement
Advertisement

Όπως γράψαμε πριν λίγες ημέρες εδώ, το γκρουπ VW βρίσκεται αυτή την εποχή σε μία ανακατανομή ρόλων εντός της Seat, με την CUPRA να παίρνει τα πρωτεία του ενδιαφέροντος, όντας πλέον η αιχμή του δόρατος για τη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση.

Η Seat βρίσκεται και αυτή σε ένα σταυροδρόμι, με μία νέα μοιρασιά ρόλων μέσα στην Ισπανική εταιρία. Και σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, η μητρική εταιρία θα μετασχηματιστεί και θα επεκτείνει της δραστηριότητές της σε μία σειρά από ηλεκτρικά σκούτερ και σε υπηρεσίες car-sharing.

Ουσιαστικά, ο όμιλος VW θέλει να μετατρέψει την Seat σε εταιρία μικροκινητικότητας, ενώ παράλληλα κάνει τα σχέδια για την επέκταση της CUPRA και την είσοδό της στην αγορά των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Ο επικεφαλής της εταιρίας Wayne Griffiths αναφερόμενος στο μέλλον της Seat δήλωσε: “Βλέπω μία σημαντική εναλλακτική δυνατότητα για τις σύγχρονες πόλεις, και ένα νέο μοντέλο με εναλλακτικές προτάσεις για την ιδιοκτησία των αυτοκινήτων, με περισσότερες συνδρομές και μεγαλύτερη κοινή χρήση”.

Στην γενικότερη αναδιοργάνωση που συντελλείται αυτό τον καιρό στο γκρουπ VW, οι Γερμανοί θα επενδύσουν 10 δισ. ευρώ για να μετατρέψουν τις εγκαταστάσεις στην Ισπανία, μεταξύ των οποίων και τα εργοστάσια στο Martorell και την Pamplona, σε μεγάλους κόμβους παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Seat επίσης θα αναλάβει τον ρόλο της εξέλιξης των μικρών ηλεκτρικών μοντέλων του γκρουπ, όπου η κερδοφορία είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτούνται ειδικοί χειρισμοί και οικονομίες κλίμακας.

Advertisement

Εκτός αυτών η Seat θα συνεχίσει να παράγει και τα δικά της αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αν και σταδιακά αυτό θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο, καθώς η επικράτηση των κανονισμών Εuro 7 θα καταστήσει ασύμφορη την διατήρησή τους στην αγορά.

Advertisement

Πάντως η Ισπανική μάρκα έχει αποφασίσει ότι η CUPRA θα είναι από εδώ και στο εξής ο κύριος μοχλός ανάπτυξης της εταιρίας, με στόχο μάλιστα κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα χρόνια να κάνει το άλμα και να ξεκινήσει τις πωλήσεις και στην Αμερική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα SEAT Ibiza και Arona μπορείτε να τα αποκτήσετε άμεσα!
Cupra Leon: Πόσο κοστίζει η νέα βασική έκδοση
To μικρό ηλεκτρικό της Cupra θα λέγεται Raval (+video)

 

Advertisement