Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι εγκαινιάζει το πρωτότυπο Galaxy E5;

Ελλάδα 1:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι εγκαινιάζει το πρωτότυπο Galaxy E5;

ΝΕΑ

Τι εγκαινιάζει το πρωτότυπο Galaxy E5;

ΝΕΑ

Ο όμιλος Geely ανακοίνωσε ότι στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου θα παρουσίασει το Galaxy E5, ένα νέο ηλεκτρικό SUV που όμως δεν θα έχει το λογότυπο της εταιρείας του.

Advertisement
Advertisement

Η διευκρίνηση είναι απαραίτητη, καθώς -προς το παρόν- δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την πληθώρα των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών οι οποίες εμφανίζονται με έντονο ρυθμό στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο όμιλος Geely ανακοίνωσε πέρυσι την ίδρυση της Galaxy, μίας ακόμα θυγατρικής εταιρείας του, η οποία θα επικεντρωθεί στην κατασκευή πολυτελών μοντέλων, για να διαχωριστεί από τις υπόλοιπες που διαθέτει.

Το επίσημο ντεμπούτο της καινούργιας αυτοκινητοβιομηχανίας θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου η οποία θα διεξαχθεί από τις 27 Απριλίου ως τις 5 Μαΐου.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή θα παρουσιαστεί και το Galaxy E5, το καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV που θα διατίθεται στις κυριότερες αγορές ανά τον κόσμο και όχι μόνο στην κινέζική.

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στον αυτοκινητικό τύπο της ασιατικής χώρας το γράμμα «E» στην ονομασία θα χαρακτηρίζει τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ το «L» τα plug-in υβριδικά.

Η Geely δημοσίευσε φωτογραφίες από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του Galaxy E5 στα οποία μπορούμε να δούμε τόσο το σχήμα του αμαξώματός του όσο και αυτό που έχουν τα φώτα του, μπροστά και πίσω.

Advertisement

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστά τα τεχνικά στοιχεία του νέου μοντέλου ή οι επιδόσεις του. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάντως, η πλατφόρμα του θα είναι αρχιτεκτονικής 400 Volt και οι μπαταρίες του χωρητικότητας είτε 62 kWh είτε 76 kWh.

Οι συσσωρευτές πιθανόν να είναι φωσφορικού άλατος σιδήρου λιθίου (LFP) και να προέρχονται από το Geely Galaxy E8, το αμιγώς ηλεκτρικό τετράθυρο μοντέλο της εταιρείας.

Advertisement