Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι δουλειά έχει η Bugatti La Voiture Noire στο Λονδίνο; (+video)

Ελλάδα 23:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι δουλειά έχει η Bugatti La Voiture Noire στο Λονδίνο; (+video)

ΝΕΑ

Τι δουλειά έχει η Bugatti La Voiture Noire στο Λονδίνο; (+video)

ΝΕΑ

Το επιβλητικό κατάμαυρο γαλλικό hypercar θα βρίσκεται για πολλές μέρες έξω από γνωστή περιοχή της πρωτεύουσας της Αγγλίας. Για ποιο λόγο βρίσκεται εκεί;

Advertisement
Advertisement

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες έξω από το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Londoner Hotel στο Λονδίνο, όταν είδαν την απαστράπτουσα Bugatti La Voiture Noire να ξεφορτώνεται με ευλάβεια από ένα φορτηγό.

Τι δουλειά, όμως, έχει ένα one-off κομψοτέχνημα αξίας 11 εκατ. ευρώ σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, δίχως την απαραίτητη… προστασία; Καμία!

Γι’ αυτό, άλλωστε, η μεγάλη ατραξιόν στους λονδρέζικους δρόμους δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα έκθεμα, δίχως τον 8λιτρο W16 με τέσσερα τούρμπο αποδίδει 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστικά πρόκειται για ακριβώς το ίδιο πρωτότυπο που μάγεψε τα πλήθη στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, για να πάρει, μόλις λίγους μήνες αργότερα, τον δρόμο προς την έκθεση Concorso d’Eleganza Villa d’Est.

Η παρουσία τoυ… κουφαριού της Bugatti La Voiture Noire έξω από το ξενοδοχείο Londener έγινε εξ αφορμής της προώθησης της σαμπάνιας “La Bouteille Noire” της Champange Carbon, η οποία δημιουργήθηκε για τον εορτασμό της ολοκλήρωσης του μοντέλου..

Η σαμπάνια είναι παρασκευασμένη σε ένα one-off μπουκάλι 15 λίτρων, κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Η όλη διαδικασία, περιελάμβανε 37 διαφορετικά στάδια και απαιτήθηκαν 150 εργατοώρες, σύμφωνα με την Bugatti.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι η Bugatti La Voiture Noire αποτίνει φόρο τιμής στην Bugatti Type 57 SC Atlantic που άνηκε στον γιο του Ettore Bugatti, Jean. Ο τελευταίος είχε δώσει στο αυτοκίνητό του το παρατσούκλι “La Voiture Noire”, προτού χαθούν τα ίχνη του τετράτροχου λίγο πριν την έναρξη του Β’ Π.Π.

Advertisement

Η σύγχρονη La Voiture Noire έχει κατασκευαστεί σε μόλις ένα αντίτυπο, το οποίο έχει ήδη παραδοθεί στον ιδιοκτήτη της.

Σημειώνεται ότι το κουφάρι του αυτοκινήτου  θα αποτελεί μεγάλη ατραξιόν στη Leister Square του Λονδίνου μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σπάνια αγωνιστική Bugatti EB110 Sport Competizione πατά και πάλι σε πίστα
Ο Karim Benzema… φλεξάρει τη Bugatti Chiron του (+video)
Bugatti Centodieci: Παρά τον καύσωνα δεν ίδρωσε