Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι άλλο θα δούμε: Πιστολάκι μαλλιών σε αυτοκίνητο

Ελλάδα 6:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι άλλο θα δούμε: Πιστολάκι μαλλιών σε αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Τι άλλο θα δούμε: Πιστολάκι μαλλιών σε αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Ποιος να περίμενε πως θα υπήρχε αυτοκινητοβιομηχανία που θα ασχολιόταν, κυριολεκτικά, με τρίχες.

Advertisement
Advertisement

Δεν έχει όρια η φαντασία των ανθρώπων που ασχολούνται με την αυτοκίνηση. Μετά, το αντικλεπτικό σύστημα με δακρυγόνα της Toyota, αλλά και τις ψευδο-εξατμίσεις/ηχεία για τα ηλεκτρικά της Porsche, έρχεται στο φως άλλη μια πατέντα που αποδεικνύει πως η ευρηματικότητα πολλές φορές είναι ανεξάντλητη.

Στο προσκήνιο αυτή τη φορά έρχεται η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών Rivian, η οποία κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αφορά… ένα πιστολάκι μαλλιών μέσα στο αυτοκίνητο.

«Και ποιοι χρειάζονται κάτι τέτοιο, πέρα από όσους λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ ή απλά το κολύμπι;», θα αναρωτηθούν εύλογα πολλοί, ανάμεσα στους οποίους και εμείς; Ένα ερώτημα, μάλλον, που στο τέλος της ημέρας θα μείνει αναπάντητο.

Advertisement
Advertisement

Όπως φαίνεται στις εικόνες, η αρχή λειτουργίας βασίζεται σε ένα μικρό σωληνάκι με ειδικό coupler το οποίο συνδέεται απευθείας σε έναν αεραγωγό στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Μόλις, λοιπόν, ενεργοποιηθεί το σύστημα κλιματισμού, όλος ο αέρας θα περάσει μέσα από το σωληνάκι για να εξέλθει με μεγάλη ένταση από το στόμιο από το πιστολάκι μαλλιών.

Ο αέρας που εξέρχεται από το πιστολάκι δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ζεστός, μιας και στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας γίνεται επίσης λόγος και για χρήση κρύου αέρα.

Η Rivian, παράλληλα, αναφέρει πως το σύστημα HVAC (η θέρμανση, ο εξαερισμός και ο κλιματισμός) των ηλεκτρικών είναι πολύ ισχυρότερο, συγκριτικά με το αντίστοιχο των συμβατικών αυτοκινήτων.

Advertisement

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η πιθανότητα ενσωμάτωσης ενός φυσητήρα ο οποίος θα αύξανε περαιτέρω την ένταση εξαγωγής του παραγόμενου αέρα.

Advertisement

Μάλιστα, προβλέπεται και η προσθήκη χρονοδιακόπτη, κάτι που θα επέτρεπε στους ενδιαφερόμενους να… στεγνώνουν τα ρούχα τους χωρίς να χρειάζεται να βρίσκονται κοντά στο όχημα.

Η Rivan υπέβαλε τη συγκεκριμένη πατέντα στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) στις 30 Ιουνίου του 2020. Αλλά η υπηρεσία δημοσίευσε το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις 30 Δεκεμβρίου του 2021.

Θα δούμε, λοιπόν, το πιστολάκι μαλλιών στα μοντέλα της Rivian ή τόσος ντόρος για το τίποτα;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πατέντα της Apple ενάντια στις ρωγμές των παραθύρων
Hyundai: Καταθέτει πατέντα για αναδιπλούμενο scooter
Μία απλή πατέντα για να μην σου κλέψουν το αυτοκίνητο (+video)