Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Hyundai: Καταθέτει πατέντα για αναδιπλούμενο scooter

Ελλάδα 21:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: Καταθέτει πατέντα για αναδιπλούμενο scooter

Mobility

Hyundai: Καταθέτει πατέντα για αναδιπλούμενο scooter

Mobility

Δεν θα ήταν ωραίο να μπορείτε να σταθμεύσετε το όχημά σας σε ένα parking και να μην περπατήσετε μέχρι το γραφείο σας επειδή έχετε ένα όχημα «προσωπικής κινητικότητας» τοποθετημένο στο πορτμπαγκάζ σας;

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai επαναφέρει την ιδέα ενός αναδιπλούμενου σκούτερ στο πορτμπαγκάζ

Η ιδέα αυτή δεν είναι στην πραγματικότητα νέα. Την παρουσίασε και την εφάρμοσε πρώτη η Honda, με την αναδιπλούμενη μοτοσυκλέτα «Motocompo» που χωρούσε μέσα σε ένα Honda City της δεκαετίας του ’80.

Αν και μπορείτε ακόμα να αγοράσετε μερικά από αυτά τα υπέροχα combo της Honda σε δημοπρασίες και αγγελίες μεταχειρισμένων οχημάτων, μερικά ακόμη και ολοκαίνουργια, η Hyundai ίσως παρουσιάσει κάτι παρόμοιο στο εγγύς μέλλον. Αυτό αποκάλυψε Ιαπωνική ιστοσελίδα αυτοκινήτου με πληροφορίες από τις καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των Κορεατών.

Advertisement
Advertisement

Το concept έχει αρχειοθετηθεί με την ονομασία «Αναδιπλούμενο personal mobility όχημα» και χρονολογείται ήδη από το 2017, αν και η πρόταση κατατέθηκε το 2021. Όπως μπορείτε να δείτε, είναι αρκετά μικρό και μπορεί να χωρέσει μέσα ένα πορτμπαγκάζ Hyundai, ακριβώς κάτω από το πάτωμα. Τα πρώτα σκίτσα δείχνουν το αναδιπλούμενο σκούτερ να είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα πάνελ πόρτας.

Advertisement

Ενώ οι περισσότερες από τις προηγούμενες δημοσιευμένες πατέντες, περιγράφουν τους μηχανισμούς αναδίπλωσης του σκούτερ, οι μεταγενέστερες δείχνουν την προσθήκη μπαταριών, υπονοώντας πιθανή ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με τις πατέντες, το ηλεκτρικό σκούτερ Hyundai θα έχει μηχανισμούς φόρτισης κάτω από το πορτμπαγκάζ, ενώ ένας ψεύτικος ήχος κινητήρα θα παράγεται από το σκούτερ ώστε οι πεζοί να γνωρίζουν την παρουσία του.

Advertisement

Το αν θα δείτε αυτό το προσωπικό όχημα κινητικότητας μέσα σε ένα Hyundai Tucson ή ακόμα και στο νέο ημιφορτηγό Santa Cruz είναι ακόμα αβέβαιο. Οι πατέντες δεν φτάνουν πάντα στο στάδιο της παραγωγής, αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν εγκρίνουμε την πολύ ωραία ιδέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανταμοιβή μαμούθ στο… καρφί των Hyundai και Kia
Ετοιμάζει ιπτάμενο 5θέσιο η Hyundai
H Ηyundai και η Kia μελετούν μπαταρίες για +50% αυτονομία

Advertisement