Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι αλλάζει στο Audi RS 3

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι αλλάζει στο Audi RS 3

ΝΕΑ

Τι αλλάζει στο Audi RS 3

ΝΕΑ

Το πολυτελές μικρομεσαίο hοt hatch (αλλά και sedan) της Audi θα επανασχεδιαστεί, όπως δείχνουν τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα με τα οποία πραγματοποιούνται δοκιμές εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Το RS 3, η κορυφαία έκδοση του A3, θα ακολουθήσει την προδιαγεγραμμένη πορεία που έχει αποφασίσει και εφαρμόζει ήδη η Audi.

Η επόμενη γενιά του μοντέλου θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2026, όπως έχει γίνει γνωστό.

Ως τότε, τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας θα φροντίζουν να διατηρούν τη φήμη του μοντέλου και ιδίως του RS 3.

Advertisement
Advertisement

Με την κορυφαία έκδοσή του, η Audi είναι σε μια διαρκή διελκυστίνδα με τη Mercedes-AMG (και την Α 45, αντίστοιχα) για το ποια θα έχει τα πρωτεία στη κατηγορία των πολυτελών hot hatch.

Το 2021, η Audi παρουσίασε τα νέα RS 3 Sportback και RS 3 Sedan (φωτογραφίες). Πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια έκτοτε, η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία ανανέωσής τους.

Η παρούσα γενιά του Audi RS 3 Sedan.

Τα πρωτότυπα τα οποία εμφανίστηκαν στον δρόμο έχουν καμουφλαρισμένα μόνο τη μάσκα και τον εμπρός προφυλακτήρα, τα μαρσπιέ και τα πίσω φώτα και τον εκεί προφυλακτήρα.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι η επανασχεδίαση θα είναι μικρής έκτασης. Θα αφορά στα φώτα, στα δύο ανοίγματα που υπάρχουν στα άκρες του εμπρός προφυλακτήρα (τα οποία φαίνεται να είναι μικρότερα απ’ ό,τι τώρα και τριγωνικού σχήματος) και στην ευρύτερα διαμορφωμένη πολυγωνική όψη της μάσκας.

Στο πίσω μέρος, οι αλλαγές θα υπάρχουν στα φωτιστικά σώματα και στον προφυλακτήρα ο οποίος πιθανόν να είναι πιο γωνιώδης για να ταιριάζει αισθητικά με το πιο «επιθετικό» εμπρός μέρος, συγκριτικά.

Advertisement

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για όποιες αλλαγές στο εσωτερικό του επανασχεδιασμένου RS 3. Επίσης, δεν είναι γνωστό εάν θα διαφοροποιηθεί η απόδοση του κινητήρα του.

Θυμίζουμε ότι αυτός είναι ο πεντακύλινδρος 2.5 TFSI ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 400 ίππους/ 5.600-7.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 500 Nm/2.250-5.600 σ.α.λ. Ενδεχομένως να υπάρξει κάποια αναβάθμισή του αλλά δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες, προς το παρόν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Audi RS 3 ελίσσεται γύρω από τον τάρανδο (+video)
Audi: Επικεντρώνεται αποκλειστικά στην F1
Το θρυλικό NSU Prinz επιστρέφει ως ηλεκτρικό!