Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θρύλοι των 90’s σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ (+video)

Ελλάδα 17:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θρύλοι των 90’s σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ (+video)

ΝΕΑ

Θρύλοι των 90’s σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ (+video)

ΝΕΑ

Δύο θρυλικά supercars της δεκαετίας του 1990 κοντράρονται σε μια μάχη τιτάνων.

Advertisement
Advertisement

Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε συνεχώς δοκιμαστικές «κόντρες» μεταξύ ολοκαίνουριων supercars ή ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων για να διαπιστωθεί τελικά ποιο είναι το ταχύτερο σε επιτάχυνση όχημα στις μέρες μας. Οι άνθρωποι του CarWow αυτήν τη φορά αποφάσισαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να δημιουργήσουν έναν τετ-α-τετ από τη δεκαετία του 1990.

Η τιτάνια μάχη από τα 90’s περιλαμβάνει έναν εκπρόσωπο από την Ιταλία και ένα εκπρόσωπο από τη Γαλλία. Από τη μία πλευρά έχουμε την θρυλική Ferrari F40, ένα supercar το οποίο έχει κατακτήσει τον τίτλο του πιο αναγνωρίσιμου αυτοκινήτου στον κόσμο. Η F40 είναι εξοπλισμένη με έναν V8 κινητήρα 2.9 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 477 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη έχουμε την μοναδική Bugatti EB110 η οποία είναι εξοπλισμένη με έναν V12 κινητήρα 3.5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 553 ίππους με την κίνηση να μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς. Η ανωτερότητα της Bugatti στην ισχύ εξαφανίζεται όταν κοιτάξουμε τα νούμερα βάρους των δύο αυτοκινήτων καθώς η Ferrari είναι κατά 340 κιλά ελαφρύτερη από την EB110.

Στην κόντρα παρ’ όλα αυτά, η Bugatti ξεκινάει εντυπωσιακά χάρη στην τετρακίνηση και παίρνει προβάδισμα. Η Ferrari όμως κρατιέται καλά και τελικά έχουμε σκληρή μάχη για την επικράτηση.

Advertisement

Το αναπάντεχο της υπόθεσης είναι ότι μετά την πρώτη κούρσα ένας έντονος θόρυβος στο εμπρός μέρος της Bugatti ανάγκασε τους ανθρώπους να σταματήσουν τη διαδικασία. Πάντως στη θέση της Bugatti μπήκε μια Dodge Viper η οποία απλά ισοπεδώνει την Ferrari F40.

Δείτε την επική κόντρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Από υπάλληλος, μέτοχος στη Ferrari
Σπάει τα χρονόμετρα η Ferrari SF90 XX Stradale (+video)
Πως η Ferrari έδωσε ζωή στην Aston Martin;