Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θύμα της πανδημίας το αυτοκίνητο στη Μ. Βρετανία

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θύμα της πανδημίας το αυτοκίνητο στη Μ. Βρετανία

ΝΕΑ

Θύμα της πανδημίας το αυτοκίνητο στη Μ. Βρετανία

ΝΕΑ

Ιστορική πτώση της τάξης του 30% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη M. Βρετανία το 2020 ως συνέπεια της πανδημίας.

Advertisement
Advertisement

Με μείωση 29,4% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων έκλεισε η χρονιά για την αγορά της Μ. Βρετανίας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το 1943, κάτι που φυσικά αποτελεί συνέπεια της κάθετης μείωσης των εμπορικών συναλλαγών που επέφεραν τα ολικά lockdown προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία της Covid-19.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το 2020 για την αγορά της Μ. Βρετανίας έκλεισε με 1,63 εκατομμύρια πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, πέφτοντας στα επίπεδα του 1992. Πριν την πανδημία οι προβλέψεις για την φετινή χρονιά μιλούσαν για περίπου 2.2 εκατομμύρια πωλήσεις κάτι που τελικά αποδείχθηκε ανέφικτο λόγω των νέων δεδομένων που έφερε η πανδημία. Τα στατιστικά δείχνουν πως η μεγαλύτερη απώλεια σημειώθηκε κατά το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου που διήρκησε το πρώτο lockdown στο οποίο οι εκθέσεις αυτοκινήτων ήταν κλειστές. Μικρότερη ήταν η μείωση κατά το δεύτερο lockdown του Νοεμβρίου όπου υπήρχε δυνατότητα παραγγελιών μέσω του διαδικτύου.

uk-market

Advertisement
Advertisement

Ενδιαφέρον στοιχείο πάντως είναι το γεγονός πως παρά την πολύ μεγάλη πτώση στο σύνολο των πωλήσεων υπήρξε μια σημαντική αύξηση στη ζήτηση των εξηλεκτρισμένων μοντέλων. Ειδικότερα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημείωσαν αύξηση 185% σε σχέση με το 2019 ενώ αυτές των plug-in υβριδικών αυξήθηκαν κατά 91 % ενώ άνω του 50% ήταν η αύξηση των πωλήσεων στα ήπια υβριδικά δείχνοντας πως πλέον οι συγκεκριμένες κατηγορίες έχουν αποκτήσει μια αδιαμφισβήτητη δυναμική.

uk-market

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Αποκάλυψη: Τι συμβαίνει με τους κλεμμένους καταλύτες; (upd)

Πότε θα κάνει το ντεμπούτο της η Alfa Romeo Tonale;

Advertisement

Αλλάζουν όλα στις πινακίδες ΔΟΚ

 

 

Advertisement