Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Corvette Z06 δεν έχει μια απλή εξάτμιση (+video)

Ελλάδα 6:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Corvette Z06 δεν έχει μια απλή εξάτμιση (+video)

ΝΕΑ

Η Corvette Z06 δεν έχει μια απλή εξάτμιση (+video)

ΝΕΑ

Η Chevrolet Corvette Z06 από το νέο έτος θα διαθέτει ένα έξυπνο σύστημα εισαγωγής για βελτιστοποίηση της ροής του εισερχόμενου αέρα στον κινητήρα, όπως φαίνεται και στο video, οι μηχανικοί δεν αγνόησαν και την εξάτμιση.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στον ειδικής σχεδίασης στρόφαλο ο V8 LT6 που έχει χωρητικότητα 5,5 λίτρων της Z06 παράγει έναν ήχο που δεν μοιάζει με κανένα από αντίστοιχο κινητήρα.

Ειδικό ρόλο στη μεταφορά του ήχου στην καμπίνα, παίζει και η στεφάνη γύρω από τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης της Z06. Εκτός αυτού όμως, η Chevrolet έχει εγκαταστήσει ένα ειδικό σύστημα με δύο βαλβίδες που αλλάζουν τα δεδομένα της ηχητικής απόλαυσης από τη λειτουργία του κινητήρα, επεμβαίνοντας τόσο στην πολλαπλή εισαγωγής όσο και στην εξάτμιση. Φυσικά, τα ενεργά συστήματα εξάτμισης δεν είναι κάτι καινούργιο, η καινοτομία που έχουμε εδώ, είναι πως στη Z06 μπορεί να ρυθμιστούν οι βαλβίδες σε διάφορα στάδια.

Advertisement
Advertisement

Αυτό επιτρέπει συγκεκριμένο συντονισμό για καθένα από τα τέσσερα προγράμματα οδήγησης της Z06. Εκτός του πολύ ενδιαφέροντος ηχητικού «συνοδευτικού» της λειτουργίας, η προηγμένη αυτή εξάτμιση παίζει το ρόλο της και στην απόδοση του κινητήρα που φτάνει τους 670 ίππους και τα 637 Nm ροπής. Το νέο αυτό σύστημα εξάτμισης, θα εφοδιάζει την Ζ06 από το επόμενο έτος, τόσο στις coupe εκδόσεις, όσο και στις ανοιχτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα Saab με τιμή… Corvette (+video)
Γιατί κάηκε η υβριδική Chevrolet Corvette E-Ray;
Πότε θα παρουσιαστούν οι ηλεκτρικές Chevrolet;