Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θανατηφόρο τροχαίο βάζει τα ταξί Tesla Model 3 στον «πάγο»

Ελλάδα 3:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θανατηφόρο τροχαίο βάζει τα ταξί Tesla Model 3 στον «πάγο»

ΝΕΑ

Θανατηφόρο τροχαίο βάζει τα ταξί Tesla Model 3 στον «πάγο»

ΝΕΑ

Η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί της Ευρώπης «παγώνει» τη χρήση των Tesla Model 3 μετά από τροχαίο δυστύχημα με πρωταγωνιστή το sedan της.

Advertisement
Advertisement

Στην αναστολή της χρήσης των Tesla Model 3 που βρίσκονται στον στόλο οχημάτων της προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί του Παρισιού, μετά από θανατηφόρο τροχαίο στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Το συμβάν σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο (11/12), όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 20.

Δεδομένης της ταχύτητας αλλά και της τροχιάς του οχήματος, το οποίο παρέσυρε πολλά αντικείμενα καθώς κατηφόριζε τον δρόμο, οι πρώτες υποψίες αφορούσαν κάποια δυσλειτουργία – π.χ, κολλημένο γκάζι. Οι γαλλικές αρχές διερευνούν το περιστατικό, ώστε να εξάγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Advertisement
Advertisement

Το Tesla Model 3 άνηκε στον στόλο της εταιρείας G7, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στην Ευρώπη.

Η G7 ανακοίνωσε πως υπάρχουν 37 οδηγοί της που χρησιμοποιούσαν το Tesla Model 3, με τον στόλο της να απαρτίζεται και από όλα μοντέλα του αμερικανικού κολοσσού.

Το περιστατικό διερευνάται και από την Tesla, η οποία διαψεύδει την εμφάνιση οποιουδήποτε τεχνικού προβλήματος στο αυτοκίνητο. Και δηλώνει πρόθυμη να μοιραστεί όλα τα στοιχεία με τις γαλλικές αρχές, εφόσον χρειαστεί και της ζητηθεί.

Advertisement

Σημειώνεται πως τα δεδομένα της ασφαλείας της Tesla έχουν βρεθεί στο επίκεντρο έντονης αμφισβήτησης, μετά από μια σειρά τροχαίων που συνδέονται με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Χαρακτηριστικό είναι ένα πρόσφατο ατύχημα με πρωταγωνιστή ένα Tesla Model Y, το οποίο προχώρησε σε έναν… ελιγμό αυτοκτονίας, με τον οδηγό του να ανακτά τον έλεγχο την τελευταία στιγμή και να αποτρέπει την τέλεση μετωπικής σύγκρουσης.

Advertisement

Δείτε παρακάτω:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Fake το video του Autopilot της Tesla; (+video)
Η Mercedes κέρδισε την Tesla στην αυτόνομη οδήγηση
Έρχονται αναβαθμίσεις για τα Tesla Model 3 και Model Y;