Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται αναβαθμίσεις για τα Tesla Model 3 και Model Y;

Ελλάδα 9:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται αναβαθμίσεις για τα Tesla Model 3 και Model Y;

ΝΕΑ

Έρχονται αναβαθμίσεις για τα Tesla Model 3 και Model Y;

ΝΕΑ

Η Tesla φαίνεται πως ετοιμάζει αναβαθμίσεις για τα δημοφιλή μοντέλα της, ώστε να τους χαρίσει ακόμα πιο προηγμένο χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια ώρα που οι τιμές των μοντέλων της Tesla αυξάνονται, ως αποτέλεσμα της έλλειψης ημιαγωγών, έγγραφα που διέρρευσαν από ευρωπαϊκό φόρουμ της μάρκας, κάνουν λόγο πως ετοιμάζονται αναβαθμίσεις για τα Model 3 και Model Y.

Και παρόλο που οι περισσότερες αλλαγές δεν κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές, υπάρχουν μερικές που θα συνεισφέρουν στην ουσιαστική αναβάθμιση των μοντέλων.

Ειδικότερα, η Tesla φαίνεται πως θα αντικαταστήσει τις 12βολτες μπαταρίες με συσσωρευτές ιόντων λιθίου, όπως είχε πράξει νωρίτερα και με τα Model S και Model X.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα, γίνεται λόγος για ενσωμάτωση ενός ισχυρότερου μοτέρ στην έκδοση “Performance” του Model 3, χωρίς όμως να δίνονται περαιτέρω στοιχεία.

Παράλληλα, προβλέπονται αναβαθμίσεις στην ηχομόνωση, μέσω της εγκατάστασης ενισχυμένων παραθύρων και στ ενώ υπάρχει και ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται «Superhorn» και συνδυάζει την κόρνα, τον συναγερμό και το εξωτερικό ηχείο (ώστε να γίνεται αντιληπτό το όχημα από τους περαστικούς).

Advertisement

Η Tesla δεν σταματά στα παραπάνω και συνεχίζει με επεμβάσεις στον μηχανισμό των καθισμάτων, στην υπέρυθρη κάμερα στο εσωτερικό (Model Y) και στην αντλία του υγρού πλύσης των παρμπρίζ.

Παράλληλα, προστίθεται αερόσακος στη θέση του οδηγού, νέα κάρτα συνδεσιμότητας, ενώ έχουν γίνει και κάποιες αλλαγές στο σύστημα πέδησης.

Advertisement

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω, διαφαινόμενες αλλαγές αφορούν τα Tesla Model 3 και Model Y που κατασκευάζονται στην Κίνα, για να πάρουν σειρά όσα περνούν τη γραμμή συναρμολόγησης του νέου Gigafactory στο Βερολίνο. 

Οι αλλαγές

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Fake το video του Autopilot της Tesla; (+video)
Tesla Model 3: Το παρμπρίζ του σπάει… βράχο (+video)
Απρόσεκτος οδηγός «πέταξε» με Tesla Model S και 6 παιδιά επιβάτες (+video)