Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα μιλάς στο αυτοκίνητο και αυτό θα σε βοηθάει

Ελλάδα 20:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα μιλάς στο αυτοκίνητο και αυτό θα σε βοηθάει

ΝΕΑ

Θα μιλάς στο αυτοκίνητο και αυτό θα σε βοηθάει

ΝΕΑ

Σύντομα, τα καινούργια αυτοκίνητα θα μας επιτρέπουν να τους δίνουμε εντολές και να λαμβάνουμε πληροφόρηση, χωρίς να παίρνουμε τα μάτια μας από το δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Τα αυτοκίνητα με ενσωματωμένο λογισμικό έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας. Πλέον, ένα τόσο σύγχρονο όχημα λειτουργεί περισσότερο με software και λιγότερο με hardware, γεγονός που δίνει δυνατότητες ηλεκτρονικών αλλαγών ή βελτιώσεων χωρίς επεμβάσεις.

Οι οθόνες αφής, που είναι κάτι κοινότυπο πλέον στα αυτοκίνητα, έχουν πολλές επιπλέον λειτουργίες. Μπορεί κανείς πια να περάσει νέο λογισμικό στο όχημά του μέσω της οθόνης, σαν να… κατεβάζει μία νέα εφαρμογή στο κινητό ή τον υπολογιστή του.

Η οθόνη αφής δίνει ακόμα την επιλογή να προστεθούν λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο αυτοκίνητο, ώστε με τη φωνή σου και μόνο να ενεργοποιείς ότι χρειάζεσαι.

Advertisement
Advertisement

Η Google και η Continental φέρονται να έχουν δημιουργήσει ένα νέο λογισμικό προορισμένο για αυτοκίνητα, το οποίο θα φέρει τέτοιες δυνατότητες που το κοινό ούτε τις φανταζόταν πριν μερικά χρόνια.

Το λογισμικό αυτό θα επιτρέπει στον οδηγό να μιλά στο… αυτοκίνητό του απολύτως φυσιολογικά, χωρίς επίσημες φράσεις ή συγκεκριμένες λέξεις. Ουσιαστικά, η επικοινωνία με το όχημα θα είναι άμεση και αποτελεσματική.

Advertisement

Για παράδειγμα, εάν ο οδηγός θελήσει να μάθει την πίεση των ελαστικών του και πόσο πρέπει να είναι, θα έχει γρήγορη και ακριβή απάντηση. Ωστόσο για την κανονική χρήση του συστήματος απαιτείται ακόμα αρκετή εξέλιξη η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 18 μήνες περίπου.

Συμπερασματικά, εφόσον η ιδέα γίνει πράξη και πετύχει, η επαφή των οδηγών με το αυτοκίνητό τους θα είναι εύκολη και απολύτως πρακτική, γεγονός που θα μας κάνει να μην ξαναπάρουμε ποτέ τα μάτια μας από τον δρόμο, διακινδυνεύοντας άνευ λόγου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Τεχνητή Νοημοσύνη μπήκε και στα αυτοκίνητα
AI: Ιδού ποια είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα
Ξεχάστε τις αντιπροσωπείες; Ήρθε η Τεχνητή Νοημοσύνη!