Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τελικά η Google θα σώσει τον πλανήτη;

Ελλάδα 4:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τελικά η Google θα σώσει τον πλανήτη;

ΝΕΑ

Τελικά η Google θα σώσει τον πλανήτη;

ΝΕΑ

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η Google βοηθάει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2.

Advertisement
Advertisement

Τα σύγχρονα συστήματα πλοήγησης και συνδεσιμότητας των περισσοτέρων εταιρειών πλέον είναι τόσο εξελιγμένα που διαθέτουν πολλαπλές πληροφορίες για τη διαδρομή, την οικονομία, την ταχύτητα, ακόμα και τα αξιοθέατα που θα συναντήσει κανείς ταξιδεύοντας.

Ίσως όμως η πιο χρήσιμη για το περιβάλλον λειτουργία που έχουν αναπτύξει οι εταιρείες είναι η δυνατότητα επιλογής της οικολογικότερης διαδρομής. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Google διαπιστώθηκε ότι από το 2021 που η εφαρμογή χαρτών της προσφέρει την επιλογή οικολογικής διαδρομής, έχει βοηθήσει τους οδηγούς να εξοικονομήσουν σχεδόν 1,2 εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το νούμερο είναι αντίστοιχο με 250.000 κινητήρας εσωτερικής καύσης να έχουν μείνει ανενεργοί για έναν ολόκληρο χρόνο. Η Google αναφέρει παράλληλα ότι η τελευταία γενιά των χαρτών της συνεργάζεται με τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια την πιο οικολογική διαδρομή, ανάλογα με το είδος καυσίμου που χρησιμοποιεί το όχημα.

Στις επιλογές που έχει ο οδηγός μπορεί να ενημερώσει το σύστημα αν το αυτοκίνητό του είναι υβριδικό, πετρελαιοκίνητο ή βενζινοκίνητο, ενώ έχει ειδικό προγραμματισμό για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η ειρωνεία είναι πάντως ότι ενώ η Google βοηθάει στη μείωση των ρύπων, η ίδια κατέγραψε πέρυσι συνολικά 10 εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2 από τις δραστηριότητές της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσοχή στους χάρτες της Google…
Immersive View: Η Αθήνα στη νέα εφαρμογή των Google Maps
Ο Big Brother στα χέρια σας μέσω Google