Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεχάστε τις αντιπροσωπείες; Ήρθε η Τεχνητή Νοημοσύνη!

Ελλάδα 11:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεχάστε τις αντιπροσωπείες; Ήρθε η Τεχνητή Νοημοσύνη!

ΝΕΑ

Ξεχάστε τις αντιπροσωπείες; Ήρθε η Τεχνητή Νοημοσύνη!

ΝΕΑ

Μέχρι τώρα η αγορά ενός αυτοκινήτου είχε έντονο το στοιχείο της επαφής με τον πωλητή. Όμως το ChatGTP αναλαμβάνει να σας δώσει όλες τις απαντήσεις.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στις μεγάλες αλλαγές που έφερε αυτή η δεκαετία είναι και οι καταιγιστικές εξελίξεις που προκύπτουν από την εξάπλωση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε διάφορους τομείς της καθημερινότητάς μας.

Μία τέτοια μεγάλη αλλαγή θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, και στον τρόπο που αγοράζουμε αυτοκίνητα. Και οι μέρες που περνούσαμε ώρες ατελείωτες συζητώντας με πωλητές στις αντιπροσωπείες θα είναι σύντομα παρελθόν.

Την πρώτη εφαρμογή αυτού του είδους ετοίμασε μία αμερικάνικη εταιρία, η Impel, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα έναν “αυτόματο πωλητή” ο οποίος εξυπηρετεί τους πελάτες μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης.

Advertisement
Advertisement

Ο ρόλος της εφαρμογής είναι να συνδέει διάφορα τμήματα της αντιπροσωπείας και να έρχεται σε επαφή με τους πελάτες. Σε αρχικό στάδιο μπορεί να κάνει κάποιες “βαρετές” εργασίες, όπως να “συνομιλεί” με τους πελάτες, για δίνει λεπτομέρειες για τα αυτοκίνητα, για τα χαρακτηριστικά και την διαθεσιμότητά τους.

Χρησιμοποιώντας πλήρη πρόσβαση στη σουίτα επικοινωνίας με Tεχνητή Nοημοσύνη που έχει αναπτύξει η εταιρεία, το Chat AI μπορεί να επιλύει τα ερωτήματα των πελατών χωρίς να εμπλέκεται ανθρώπινο προσωπικό.

Advertisement

Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο καταργείται ο υπάλληλος ο οποίος βρισκόταν πίσω από ένα chat ή ένα τηλέφωνο, και όλα γίνονται πλέον αυτόματα, μέσω της AI.

Από εκεί και πέρα, το chatbox μπορεί να αποκτήσει και επιπλέον δυνατότητες, όπως για παράδειγμα να αναλάβει την πρωτοβουλία, αν το όχημα δεν είναι διαθέσιμο, να αναζητήσει παρόμοιες εκδόσεις σε ίδια κατηγορία τιμής, να παρέχει συγκρίσεις, video και φωτογραφίες από εναλλακτικές προτάσεις.

Advertisement

Με απλά λόγια, η Τεχνητή Νοημοσύνη παίρνει την θέση ενός κανονικού υπαλλήλου και επιτρέπει στον πελάτη να βρει γρήγορα το αυτοκίνητό του χωρίς να έχει επαφή με τον πωλητή.

Μάλιστα, μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού για ένα test drive και να κάνει όλες τις ενέργειες προς το προσωπικό της αντιπροσωπείας ώστε το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο την δεδομένη ημερομηνία.

Η Impel υποστηρίζει πάντως ότι αυτό είναι ένα εύκολο αρχικό στάδιο της τεχνολογίας, και στο μέλλον θα μπορεί να εμπλουτιστεί με πολλές περισσότερες δυνατότητες.

Advertisement

Και όπως λέει, το σύστημα της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς είναι πάντα σταθερό στις απαντήσεις του και δεν μπαίνει το ανθρώπινο στοιχείο και ο ψυχολογικός παράγοντας που πολλές φορές επιδρά αρνητικά στην πώληση ενός αυτοκινήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται το τέλος των πιλότων στα μαχητικά αεροσκάφη;
Hyundai: Τα ρομπότ θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά στο μέλλον (+video)
Η Τεχνητή Νοημοσύνη φέρνει τσουνάμι ανεργίας