Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που το πάει; Θα κάνει την Tesla… Lada;

Ελλάδα 12:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Που το πάει; Θα κάνει την Tesla… Lada;

ΝΕΑ

Που το πάει; Θα κάνει την Tesla… Lada;

ΝΕΑ

Που το πάει ο Ίλον Μασκ που ανακοινώνει νέες μειώσεις στα αυτοκίνητα της αμερικανικής εταιρείας…

Advertisement
Advertisement

Ο Ίλον Μασκ αποκάλυψε τη σκέψη του, πίσω από τις μειώσεις των τιμών κατά τη διάρκεια της εμπορικής εκτόξευσης της Tesla, στο δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η στρατηγική μειώνει αρκετά τα ποσοστά κέρδους, δεδομένης της αστάθειας της παγκόσμιας οικονομίας, είναι ένα ρίσκο που (μέχρι στιγμής) δικαιώνει απόλυτα τον Μασκ.

Το μοντέλο πωλήσεων της Tesla, με την απευθείας διάθεση στον καταναλωτή, της επιτρέπει να ελέγχει πλήρως τις τιμές των προϊόντων της. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει αναπροσαρμόσει τις τιμές των οχημάτων, σχεδόν 10 φορές, ενώ από τα λεγόμενα του Μασκ, προκύπτει ότι θα το επαναλάβει.

Advertisement
Advertisement

«Μια μέρα, φαίνεται ότι η παγκόσμια οικονομία καταρρέει, την επόμενη μέρα, είναι μια χαρά. Δεν ξέρω τι στο διάολο συμβαίνει. Βρισκόμαστε σε ταραχώδεις εποχές», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του αφεντικού της Tesla.

Μέχρι στιγμής, η στρατηγική του έχει λειτουργήσει. Η Tesla συνεχίζει να σημειώνει νέα ρεκόρ όσον αφορά τις πωλήσεις και τις παραδόσεις και η τιμή της μετοχής της αυξάνεται σχεδόν κατά 140% φέτος.

Σημειώστε πως από την αρχή της χρονιάς, η Tesla έχει κάνει τέσσερις φορές μείωση στις τιμές πώλησης των νέων μοντέλων της.

Advertisement

Από την άλλη, η αποτυχία του εργοστασίου γίγαντα στο Βερολίνο, πρέπει να διορθωθεί και να φτάσει τουλάχιστον στο 90% της παραγωγικής του ικανότητας, ώστε να γίνει έστω και οριακά κερδοφόρο.

Πρέπει λοιπόν να δημιουργηθεί ζήτηση, δηλαδή περισσότερες παραγγελίες και για να γίνει αυτό πρέπει να μειωθούν οι τιμές, έστω και αν αυτό… προδίδει ουσιαστικά την επιλογή των χιλιάδων κατόχων Tesla, που βλέπουν να εξανεμίζονται τα χρήματα τους από την υπολειμματική αξία του αυτοκινήτου που αγόρασαν…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠ[ΙΣΗΣ:
Γαβ-τόνομη οδήγηση: Δείτε ποιος οδηγεί ένα Tesla! (+video)
Η μείωση τιμών της Tesla έφερε κέρδη ή όχι;
H Tesla ετοιμάζει δυναμική παρουσία στο Μόναχο