Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα φτιάξει hypercar και η Peugeot;

Ελλάδα 5:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα φτιάξει hypercar και η Peugeot;

ΝΕΑ

Θα φτιάξει hypercar και η Peugeot;

ΝΕΑ

Αν υπάρξει κάποιος πολύ-πολύ πλούσιος και αφήσει μία λευκή επιταγή, το αγωνιστικό της Peugeot μπορεί να βγει και σε δημόσιους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Οι αγώνες αντοχής, όπως φάνηκε από το πρόσφατο Λε Μαν, γνωρίζουν μία νέα άνθηση, χάρη στις νέες κατηγορίες και στην συμμετοχή μεγάλων ονομάτων, όπως η Ferrari και η Peugeot (μεταξύ άλλων).

Υπάρχουν επίσης εταιρίες όπως η Aston Martin με την Valkyrie ή η Mercedes με την AMG One που βγάζουν απίστευτα hypercars με τεχνολογία κατευθείαν από τους αγώνες και άδεια να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Τι πρόκειται όμως να κάνει η Peugeot με το δικό της εξαιρετικό αγωνιστικό, το 9X8;

Advertisement
Advertisement

Η CEO της Peugeot, Linda Jackson, άφησε να εννοηθεί ότι μια έκδοση του hypercar 9X8 για κυκλοφορία στον δρόμο θα μπορούσε να είναι μια πιθανότητα για όσους έχουν βαθιές τσέπες.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο μιας παραλλαγής για χρήση στο δρόμο που θα ανταγωνίζεται μοντέλα όπως η Aston Martin Valkyrie, η Jackson δήλωσε αρχικά ότι δεν στα πλάνα της εταιρίας.

Ωστόσο, ανέφερε επίσης ότι αν κάποιος ερχόταν στην Peugeot με μια σημαντική προσφορά, η ιδέα θα μπορούσε να εξεταστεί.

Advertisement

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν προθέσεις για την παραγωγή του αγωνιστικού, η δήλωση του Jackson υποδηλώνει ότι μια μεμονωμένη παραγωγή θα μπορούσε να εξεταστεί αν το οικονομικό κίνητρο ήταν σημαντικό.

Πάντως, όταν δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη κατηγορία, προβλεπόταν ότι όλες οι συμμετοχές στο Le Mans Hypercar θα είχαν αντίστοιχες για το δρόμο.

Advertisement

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποιος τόσο πολύ πλούσιος και τόσο φανατικός φίλος της εταιρίας, ώστε να δώσει λευκή επιταγή στην Peugeot για να του φτιάξει μία έκδοση δρόμου αυτού του εκπληκτικού αγωνιστικού της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 3008: Συνεχίζει να κυριαρχεί!
Peugeot: Εξαιρετική εμφάνιση στο επετειακό Le Mans!
24 Ώρες του Le Mans: Η Peugeot μπροστά έπειτα από 8 ώρες (+video)