Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα έρθει Ελλάδα το νέο SUV της BYD; (τιμές)

Ελλάδα 13:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα έρθει Ελλάδα το νέο SUV της BYD; (τιμές)

ΝΕΑ

Θα έρθει Ελλάδα το νέο SUV της BYD; (τιμές)

ΝΕΑ

Άλλο ένα μοντέλο της κινέζικης εταιρείας έρχεται να προστεθεί στη σειρά των αμιγώς ηλεκτρικών της ονόματι Dynasty. Η εταιρεία που έχει στριμώξει για το καλά την ηγέτιδα Tesla θα έρθει Ελλάδα;

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο SUV παραγωγής της BYD ονομάζεται Yuan UP και οι Κινέζοι ευελπιστούν ότι θα γίνει το best-seller της εταιρείας, μετά τη μεγάλη επιτυχία του έτερου SUV, Atto 3.

Οι λεπτομέρειες και οι φωτογραφίες του νέου κινέζικου μοντέλου δημοσιοποιήθηκαν από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας.

Το πρώτo πράγμα που έγινε αμέσως αντιληπτό είναι πόσο μικρότερο είναι σε διαστάσεις το Yuan UP από το Atto 3, αλλά και η νέα του σχεδίαση «Dynasty».

Advertisement
Advertisement

Μέρος αυτής της αιχμηρής σχεδίασης είναι τα μαύρα σημεία που κοσμούν τις γωνίες και τα χαμηλά μέρη του κινέζικου μοντέλου. Επίσης, όταν το δεις από πίσω, ξεχωρίζουν οι μικρές οριζόντιες αεροτομές που εξέχουν από την οροφή.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για ένα μοντέλο στο οποίο θα τοποθετηθεί η καινοτόμος πλατφόρμα/ μπαταρία Blade, κατασκευασμένη αποκλειστικά από την BYD.

Advertisement

Το Yuan UP πρόκειται επίσης να βγει σε δύο εκδόσεις. Μία με μικρή μπαταρία των 70 kWh και απόδοση 94 ίππους και μία με μεγαλύτερη των 130 kWh και απόδοση 174 ίππους. Φυσικά, η έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία και την καλύτερη απόδοση θα είναι η ακριβότερη.

Το βάρος αλλάζει βέβαια λόγω αυτής της διαφοράς, με το μικρό να ζυγίζει 1.430 κιλά και το μεγάλο 1.540 κιλά. Όσον αφορά την τελική ταχύτητα, αναμένεται και τα δύο να περιορίζονται στα 160 χλμ./ώρα.

Advertisement

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του κινέζικου SUV δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα, ενώ η τιμή του υπολογίζεται ότι θα ξεκινάει στην Κίνα από τις 15.000 ευρώ (αντιστοιχία σε γουάν). Στην Ευρώπη η ευρωπαϊκή του έκδοση (πιο πολλά συστήματα ασφάλειας και άνεσης) φημολογείται οτι θα κοστίζει κάτω απο 30.000 ευρώ…

Σε οτι αφορά την παρουσία της BYD στην Ελλάδα, ακόμα δεν υπάρχει αντιπροσώπευση, αν και πολλές Ελληνικές εισαγωγικές έχουν κάνει κίνηση. Είναι ένα μεγάλο και βαρύ χαρτί η Κινεζική μάρκα, αλλά και πολύ απαιτητικό, όπως είναι γενικότερα οι Κινέζοι.

Μαθαίνουμε οτι δύο πολύ μεγάλοι όμιλοι μάχονται στην τελική φάση για να πάρουν την αντιπροσώπευση στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει πως σύντομα θα δούμε τα αυτοκίνητα της BYD και στην Ελλάδα.

Advertisement

Μείνετε συντονισμένοι στο no1 ΜΜΕ για το αυτοκίνητο και την Mobility…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BYD με νέο νούμερο ορόσημο
BYD: Εργοστάσιο και στην Ευρώπη
Η BYD απειλεί την Tesla!