Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα επιβιώσει το Honda Type R στην ηλεκτρική εποχή;

Ελλάδα 15:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα επιβιώσει το Honda Type R στην ηλεκτρική εποχή;

ΝΕΑ

Θα επιβιώσει το Honda Type R στην ηλεκτρική εποχή;

ΝΕΑ

«Χωρίς το Type R δεν υπάρχει η Honda» υποστηρίζει ο επικεφαλής μηχανικός εξέλιξης του σπορ μοντέλου της Honda.

Advertisement
Advertisement

Περνώντας με γρήγορα βήματα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, είναι προφανές ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να διαγράφουμε διάφορες κατηγορίες και κάποια ξεχωριστά αυτοκίνητα.

Μία από αυτές της κατηγορίες είναι και τα γρήγορα hatchbacks, τα οποία για πολλές δεκαετίες αποτέλεσαν την καλύτερη λύση για όσους ήθελαν ένα προσιτό σπορ αυτοκίνητο για οδηγική απόλαυση.

Τα τελευταία χρόνια εταιρίες όπως η Peugeot, η Renault και η Ford έχουν ανακοινώσει ότι θα διακόψουν την παραγωγή κάποιων από τα πιο ιστορικά μοντέλα αυτής της κατηγορίας, με τα οποία μεγάλωσαν -και ονειρεύτηκαν- πολλές γενιές νέων οδηγών.

Advertisement
Advertisement

Τι κάνουν όμως οι Γιαπωνέζοι. Και δη η Honda η οποία έχει στην γκάμα της, και μάλιστα σε μία νέα γενιά, ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας, το Type R.

Ο επικεφαλής σχεδιαστής του Type R, ο Hideki Kakinuma, δήλωσε στο βρετανικό Autocar ότι “Χωρίς το Type R δεν μπορεί να υπάρχει Honda“.

Advertisement

O ίδιος δήλωσε ότι η οδηγική απόλαυση είναι κεντρική ιδέα για την ιδιωτική μετακίνηση όπως την βλέπει η Honda. Όμως εν όψει των κανονισμών για τους ρύπους είναι πια πολύ δύσκολο να κατασκευαστούν τέτοια αυτοκίνητα.

Για τη Honda όμως αυτή οι κανονισμοί είναι απλά νέες προκλήσεις ώστε να παραμείνουν πιστοί στην φιλοσοφία τους. Και να φέρουν ακόμα και στις εποχές της ηλεκτροκίνησης μία νέα γενιά από Type R.

Advertisement

Κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το επόμενο Type R το οποίο σε κάποιες αγορές είναι το μόνο μη εξηλεκτρισμένο μοντέλο της εταιρίας. Και μάλλον είναι πολύ περιορισμένες οι πιθανότητες το μελλοντικό Type R να μην έχει κάποιας μορφής ηλεκτρική υποβοήθηση.

Ο Kakinuma πάντως επισήμανε ότι η φιλοσοφία του Τype R δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το σύστημα κίνησης, αλλά είναι μία γενικότερη ιδέα που άπτεται της χαράς της οδήγησης και έχει πολλές πτυχές. Αν αυτή η χαρά της οδήγησης μπορεί να προσφέρεται και από ένα εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης, αυτό δεν θα αλλάξει την φιλοσοφία του Type R η οποία θα παραμείνει αμετάβλητη.

Advertisement

Μένει να δούμε αν τελικά η Honda και το Type R θα είναι οι τελευταίοι των Μοϊκανών σε ό,τι έχει να κάνει με την διατήρηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Τα πράγματα δείχνουν μάλλον δύσκολα στο να τα καταφέρουν, όμως στην Honda ταιριάζουν τα δύσκολα. Και έχουν πολλές φορές στο παρελθόν αποδείξει ότι μπορούν να τα ξεπεράσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κορυφαίες επιδόσεις για το νέο Honda Civic Type R!
Έτσι κατασκευάζεται το Honda Civic Type R (+video)
Το νέο Honda Civic Type R θέλει το ρεκόρ στο Nurburgring (+video)