Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κορυφαίες επιδόσεις για το νέο Honda Civic Type R!

Ελλάδα 16:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κορυφαίες επιδόσεις για το νέο Honda Civic Type R!

ΝΕΑ

Κορυφαίες επιδόσεις για το νέο Honda Civic Type R!

ΝΕΑ

Tο πλήρωμα του χρόνου ήρθε για το καινούργιο Civic Type R! Η Honda παρουσίασε επίσημα την καινούργια γενιά τού ξεχωριστού μοντέλου και πολλοί αναμένουν να μάθουν τι είναι ικανό να κάνει αναφορικά με τις επιδόσεις του.

Advertisement
Advertisement

Αναμφισβήτητα, αποτελεί έναν από τους σύγχρονους θρύλους της Αυτοκίνησης. Το Civic Type R έχει δημιουργήσει μια απαράμιλλη πορεία στην 25χρονη παρουσία του στην αγορά και μεταξύ τής κλειστής και ολιγομελούς «κάστας» των hot hatches.

Η νέα γενιά τού Civic άλλαξε σε σημαντικό βαθμό από την προηγούμενη, καθώς το μοντέλο προσαρμόστηκε στα δεδομένα του εξηλεκτρισμού. Ωστόσο, οι άνθρωποι της Honda διατήρησαν τον χαρακτήρα του Civic Type R. Η καινούργια, έκτη κατά σειρά γενιά της συγκεκριμένης έκδοσης, δημιουργήθηκε για να εξακολουθεί να προσφέρει έντονες οδηγικές συγκινήσεις και να προσφέρει επιδόσεις ενός sportscar.

Advertisement
Advertisement

Ποιες είναι αυτές; Ο δίλιτρος turbo τετρακύλινδρος κινητήρας των 1.996 κ. εκ. αποδίδει 329 ίππους/6.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 420 Nm/2.500-4.000 σ.α.λ. Η απόδοσή του είναι ικανή να κινήσει πολύ γρήγορα το βάρους 1.429 κιλών όχημα καθώς, όπως ανακοινώνει η Honda, το καινούργιο Civic Type R επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα μόλις σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 275 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά στην μέση τυποποιημένη κατανάλωσή του, είναι 8,2 λίτρα/100 χλμ. (κατά «WLTP») και η μέση τυποποιημένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα είναι 186 γραμ./χλμ. Tέλος, αναφορικά με τις διαστάσεις του, το μήκος του είναι 4.594 χλστμ., το πλάτος του 1.890 χλστμ., το ύψος του αμαξώματός του φτάνει τα 1.401 χλστμ. και το μεταξόνιό του τα 2.734 χλστμ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Honda Civic Type R θέλει το ρεκόρ στο Nurburgring (+video)
O Verstappen βολτάρει στην πίστα με το νέο Civic Type R (+video)
To Honda Civic Type R από κοντά με τον Ryan Eversley (+video)

 

Advertisement