Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι κατασκευάζεται το Honda Civic Type R (+video)

Ελλάδα 8:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι κατασκευάζεται το Honda Civic Type R (+video)

ΝΕΑ

Έτσι κατασκευάζεται το Honda Civic Type R (+video)

ΝΕΑ

Η Honda μας δείχνει τη διαδικασία κατασκευής του θρυλικού Civic Type R στο εργοστάσιο του Yorii.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα η Honda έκανε δοκιμές στην πίστα του Nurburgring στη Γερμανία με το κορυφαίο της Civic Type R. Οι Ιάπωνες μηχανικοί θέλουν να επιβεβαιώσουν την εξαιρετική συμπεριφορά του σπορ αυτοκινήτου και παράλληλα να δοκιμάσουν τα όρια του συστήματος κινητήρα-κιβώτιο προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και σε συνθήκες αγωνιστικού επιπέδου.

Το Honda Civic Type R είναι από τα σημαντικότερα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας και στην τελευταία του γενιά θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην κληρονομιά που έχουν δημιουργήσει οι προκάτοχοί του. Το μοντέλο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Ogawa στο Yorii και η Honda μέσα από ένα βίντεο μας δείχνει τη διαδικασία που ακολουθείται.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας του Type R κατασκευάζεται στο Οχάιο της Αμερικής, στο εργοστάσιο Anna Engine, ενώ το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Suzuka. Όλα τα εξαρτήματα φτάνουν στο Yorii και εκεί ξεκινάει η συναρμολόγηση του σπορ αυτοκινήτου, μαζί φυσικά με τα εξαρτήματα που κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο. Οι έλεγχοι ποιότητας είναι εξαιρετικά αυστηροί σε όλους τους τομείς του αυτοκινήτου για να επιβεβαιωθεί η κορυφαία ποιότητα.

Ο νέο Civic Type R είναι εφοδιασμένο με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια τούρμπο φτάνει τους 315 ίππους και τα 420 Nm ροπής. Οι αναρτήσεις είναι αγωνιστικών προδιαγραφών, ενώ το πλαίσιο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις επιδόσεις και την αγωνιστική συμπεριφορά υψηλού επιπέδου.

Advertisement

Βίντεο της κατασκευής του Civic Type R.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέλος εποχής για το Honda NSX
Μια χαρά τα πήγε στον τάρανδο το νέο Honda Civic (+video)
Το νέο Honda Civic Type R θέλει το ρεκόρ στο Nurburgring (+video)