Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα δούμε ή όχι το αγροτικό Tesla να φορτίζει στην Ελλάδα;

Ελλάδα 21:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα δούμε ή όχι το αγροτικό Tesla να φορτίζει στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Θα δούμε ή όχι το αγροτικό Tesla να φορτίζει στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Όσοι κάνουν όνειρα ή έχουν βάλει παραγγελία για απόκτηση του Cybertruck στις ευρωπαϊκές αγορές, μάλλον δεν έχουν λάβει υπόψη κάποιες βασικές παραμέτρους.

Advertisement
Advertisement

Το Tesla Cybertruck είναι αναμφισβήτητα το γεγονός της χρονιάς για τα αυτοκίνητα και οι αγοραστές (παρά την υψηλή τιμή του) κάνουν ήδη ουρές. Θα έρθει όμως και στην Ευρώπη;

Ο Lars Moravy, αντιπρόεδρος της Tesla στο τμήμα Vehicle Engineering, επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι το πολυαναμενόμενο Cybertruck μπορεί να μην φτάσει ποτέ στις ευρωπαϊκές ακτές.

Παρά την πολυαναμενόμενη έναρξη της παραγωγής του στις ΗΠΑ, οι κάτοχοι ευρωπαϊκών κρατήσεων μπορεί να δουν τις προσδοκίες τους για το εντυπωσιακό pick-up να διαψεύδονται.

Advertisement
Advertisement

Με βάρος 3.102 κιλά για το κορυφαίο μοντέλο, το Cybertruck υπερβαίνει τα όρια βάρους για τις κανονικές άδειες επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Παρόλο που βρίσκεται κάτω από το μέγιστο μικτό βάρος των 3,5 τόνων το πρόσθετο ωφέλιμο φορτίο των 1.134 κιλών ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια.

Επιπλέον, το μέγεθος του Cybertruck και η συμβατότητα με τις θύρες φόρτισης θέτουν πρόσθετα εμπόδια. Η Ευρώπη ευνοεί κυρίως τα μικρότερα pickups, ανόμοια με τον ογκώδη σχεδιασμό του Cybertruck.

Advertisement

Επιπλέον, η εξάρτηση του Tesla από το βορειοαμερικανικό πρότυπο φόρτισης (NACS) αντί για το προτιμώμενο από την Ευρώπη βύσμα CCS2 περιπλέκει την ενσωμάτωσή του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement

Με την ευρωπαϊκή αγορά pickup να αντιπροσωπεύει σημαντικά λιγότερες πωλήσεις σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είναι εξαιρετικά δημοφιλής, η Tesla αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις.

Παρά τις φιλοδοξίες για την πώληση 250.000 Cybertrucks ετησίως έως το 2025, η περιορισμένη απήχηση της ευρωπαϊκής αγοράς και τα ρυθμιστικά εμπόδια ενδέχεται να εμποδίσουν την επέκταση του Cybertruck πέρα από τα σύνορα των ΗΠΑ.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Όλες οι λεπτομέρειες του Tesla Cybertruck (τιμές, video)
Με Tesla λεωφορεία η Ελλάδα;
Αποκαλύφθηκε στο Instagram το εσωτερικό του Tesla Cybertruck (+video)