Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα αγοράζατε ένα Lada Niva όσο μια Porsche;

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα αγοράζατε ένα Lada Niva όσο μια Porsche;

ΝΕΑ

Θα αγοράζατε ένα Lada Niva όσο μια Porsche;

ΝΕΑ

Αυτό το Niva δεν είναι σαν τα άλλα και κυρίως, κοστίζει όσο μια καινούργια Porsche Macan, αφού στη δημοπρασία που θα γίνει στο Λονδίνο στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να πιάσει μια τιμή κοντά στα 83.000 ευρώ. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το εν λόγω Lada Niva είναι ήδη 37 ετών και μάλιστα, η κατάστασή του δεν είναι και η καλύτερη δυνατή ώστε να δικαιολογεί αυτό το ποσόν.

Ωστόσο, η ιστορία του είναι αρκετά σημαντική μιας και πρόκειται για ένα Niva το οποίο προετοιμάστηκε ειδικά και πήρε μέρος στο φημισμένο αγώνα Παρίσι-Ντακάρ του 1981.

Σε αυτό τον αγώνα παρότι τελικά το Niva της δημοπρασίας εγκατέλειψε, ένα από τα υπόλοιπα 12 Niva που συμμετείχαν κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση – μια μεγάλη επιτυχία για τη Lada.

Advertisement
Advertisement

Niva auction4

Σε ό,τι αφορά στις επεμβάσεις που έχουν γίνει για τη συμμετοχή του στο Ντακάρ, το αυτοκίνητο διαθέτει πλαστικό καπό, πλαϊνές πόρτες και πόρτα χώρου αποσκευών, περιμετρικά προστατευτικά, έξτρα φώτα, αλλά και μια ειδικά σχεδιασμένη ανάρτηση για χρήση στον πιο σκληρό αγώνα του κόσμου.

Niva auction5

Advertisement

Το Niva της δημοπρασίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αυστρία και η κατάστασή του όπως προείπαμε δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αφού ο τωρινός του ιδιοκτήτης το έχει παρατημένο σε ένα γκαράζ τουλάχιστον για μια δεκαετία.

Niva auction3

Advertisement

Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει και ο Felix Archer, ειδικός για αυτοκίνητα στον οίκο Sotheby’s: «Η ιστορία αυτού του Niva είναι πολύ συναρπαστική και παρά την τωρινή κατάστασή του, το αυτοκίνητο έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο από τη συμμετοχή του στον αγώνα, κάτι που το καθιστά ως ένα πολύ σημαντικό απόκτημα για οποιονδήποτε σοβαρό συλλέκτη».

Niva auction2

Advertisement