Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Tesla: Νέο λογισμικό μειώνει τα προβλήματα

Ελλάδα 13:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Νέο λογισμικό μειώνει τα προβλήματα

Mobility

Tesla: Νέο λογισμικό μειώνει τα προβλήματα

Mobility

Η αυτόνομη οδήγηση και οι νέες τεχνολογίες της Tesla έχουν ακόμη τις… ανορθογραφίες τους.

Advertisement
Advertisement

Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να μείνει χωρίς απάντηση από την αμερικάνικη εταιρεία που έσπευσε να λανσάρει ένα νέο λογισμικό που θα περιορίσει τα σφάλματα στα πανάκριβα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο λόγος για την έκδοση λογισμικού αυτόνομης οδήγησης FSD Beta 10.11 που είναι διαθέσιμη προς το παρόν για τους υπαλλήλους της Tesla και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι διαθέσιμη και για τους κατόχους/χρήστες. Τι έκανε όμως την Tesla να προχωρήσει στην έκδοση νέου λογισμικού;

Πολλές φωνές ακούστηκαν σχετικά με αυτό που λέγεται ανίχνευση VRU, δηλαδή των ευάλωτων χρηστών του δρόμου όπως ποδήλατα, πεζοί, ή άνθρωποι με αναπηρικό αμαξίδιο. Είχε παρατηρηθεί λοιπόν τα Tesla να επιβραδύνουν απότομα σε περιπτώσεις που τίποτα από τα παραπάνω δεν βρισκόταν στο περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται ατυχήματα με άλλους οδηγούς που δεν περιμένουν την το βίαιο και απότομο φρενάρισμα ή πολύ απλά να εκνευρίζει τους οδηγούς των Tesla που έχουν ξοδέψει μία περιουσία νωρίτερα για να οδηγούν αυτόνομα και με ασφάλεια.

Το  FSD Beta 10.11 (Full Self Driving Beta) φέρνει αισιοδοξία και χαμόγελα στα γραφεία του Elon Musk, οποίος δηλώνει πως η βελτιωμένη έκδοση θα μειώσει σε ποσοστό 44,91% τις ανορθογραφίες της αυτόνομης οδήγησης . Αυτό σημαίνει πως η τελευταία version θα μονοπωλήσει από δω και πέρα σε όλα τα νέα Tesla και συνεπώς οι φωνές των κατόχων θα μειωθούν αισθητά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως η Ford μπλόκαρε το SEXY της Tesla;
Τρένο χτυπά Tesla και το EV συνεχίζει (+video)
Land Rover Defender με… καρδιά Tesla