Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πως η Ford μπλόκαρε το SEXY της Tesla;

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως η Ford μπλόκαρε το SEXY της Tesla;

Mobility

Πως η Ford μπλόκαρε το SEXY της Tesla;

Mobility

H ονοματολογία των μοντέλων της Tesla ξεκίνησε με κάποιο σχέδιο στο μυαλό το Elon Musk, όμως βρήκε απέναντί του την Ford.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση του νέου εταιρικού πλάνου Ford Model e, ενός κλάδου ο οποίος θα ασχολείται με την εξυπηρέτηση και την γενικότερη προώθηση των ηλεκτρικών σχεδίων της Ford, έφερε ξανά στην επιφάνεια μία παλιά ιστορία που συνδέει το όνομα “e” με την Tesla.

Όταν ξεκινούσε ο Musk να δημιουργεί την γκάμα των αυτοκινήτων, ήταν προφανές ότι είχε ένα “χαριτωμένο” σχέδιο στο μυαλό του. Μετά τα Model S και Model X του έλειπε το Model E και το Model Υ ώστε να σχηματιστεί η λέξη “SEXY”.

Σε μία συνέντευξη που είχε δώσει το 2014 στο CNN Money, ο Musk είχε πει ότι αφού έχουμε τα γράμματα S και X, μάλλον θα έχουμε και το γράμμα Ε.

Advertisement
Advertisement

Εκείνη την εποχή η Tesla προσπάθησε να κατοχυρώσει το όνομα Model E, αλλά βρήκε σθεναρή αντίσταση από την Ford, η οποία είπε ότι το όνομα θύμιζε πολύ το Model T, τον αρχικό μοντέλο της εταιρίας και τον πυρήνα της ιστορίας της.

Ο Musk βρήκε την λύση με την ονομασία Model 3, με το αριθμητικό 3 να θυμίζει αρκετά το e, ιδίως όταν τοποθετείται μέσα σε μία ενιαία λέξη τύπου “S3XY”.

Advertisement

Eκείνη την εποχή η Ford δεν γνώριζε αν θα χρησιμοποιούσε το όνομα “e” σε κάποιο αυτοκίνητό της, αν και θεώρησε σωστό να το προστατεύσει για μελλοντική χρήση.

Και τώρα ήρθε η ώρα του, σε αυτή τη νέα δομή της εταιρίας, με την Ford Model e να ασχολείται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την Ford Blue να ρίχνει το βάρος της στα συμβατικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Πάντως, είτε με το “e” είτε με το “3” ο Musk έκανε την δουλειά του, και κατάφερε να ξεπεράσει την Ford και όλες τις μεγάλες αμερικάνικες εταιρίες. Και αυτό είναι “S3XY” έτσι κι αλλιώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρένο χτυπά Tesla και το EV συνεχίζει (+video)
Ακόμα ένα Tesla που παραδόθηκε χωρίς τακάκια
Η Tesla αντιμέτωπη με υψηλά πρόστιμα