Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Land Rover Defender με… καρδιά Tesla

Ελλάδα 0:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Land Rover Defender με… καρδιά Tesla

Mobility

Land Rover Defender με… καρδιά Tesla

Mobility

Η εταιρία ECD των ΗΠΑ μετατρέπει τα κλασικά Land Rover Defenders σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των…Tesla. Το πρώτο τους δημιούργημα είναι έτοιμο και φαίνεται κομψό.

Advertisement
Advertisement

Θέλετε τη δύναμη Tesla σε ένα κλασικό Defender;

 

Το κλασικό Land Rover Defender έχει «πεθάνει» από τον Ιανουάριο του 2016, η παραγωγή του έχει σταματήσει και ο σύγχρονος διάδοχος βρίσκεται στην αγορά εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό δεν αλλάζει κάτι αφού πολλοί θαυμαστές του προτιμούν το πρωτότυπο. Στις ΗΠΑ, όπου το Defender δεν ήταν διαθέσιμο ως νέο αυτοκίνητο αλλά για πολλά χρόνια, η λατρεία γύρω από το τετράγωνο off road αυτοκίνητο ήταν και παραμένει τεράστια.

Advertisement
Advertisement

Η East Coast Defenders από τη Φλόριντα, που τώρα μετονομάστηκε σε «ECD Automotive Design», έχει κάνει όνομα στο παρελθόν βάζοντας στα Defender αμερικάνικους κινητήρες V8. Τώρα οι μηχανικοί της από το Kissimmee στην πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ μπαίνουν στη σύγχρονη εποχή με την ηλεκτρική ενέργεια. Οι Αμερικανοί συνεργάζονται με τη βρετανική εταιρεία Electric Classic Cars (ECC), η οποία είναι υπεύθυνη για τις ηλεκτρικές μετατροπές κλασικών οχημάτων και βάζουν μοτέρ Tesla στο Defender.

Τεχνολογία από την Tesla
Οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν τη μετατροπή του κλασικού Defender σε ηλεκτρικό off-roader με τεχνολογία Tesla τον Απρίλιο του 2020. Η μετατροπή περιλαμβάνει: Μπαταρίες και μοτέρ Tesla. Η μόνιμη τετρακίνηση διατηρείται και οι μπαταρίες είναι ενσωματωμένες εμπρός και πίσω στο πλαίσιο τύπου της σκάλας.

Advertisement

Το Defender έχει ισχύ 456 ίππων και το 0-100 έρχεται σε περίπου πέντε δευτερόλεπτα. Ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου πέντε ώρες και η αυτονομία 350 χιλιόμετρα. Η ECD εγκαθιστά ένα εσωτερικό σύστημα με αερανάρτηση. Ενισχυμένους άξονες και βελτιωμένα φρένα από τη Brembo.

Advertisement

Το Project Britton όπως ονομάζεται το ηλεκτρικό LR, έρχεται στο διακριτικό χρώμα «Cool Khaki Grey»,  με γυαλιστερό φινίρισμα. Έχει βοηθητικά φώτα LED και «εργάτη» εμπρός  ζάντες Kahn Mondial με τα ελαστικά BF Goodrich Rugged Trail T/A με βαθύ πέλμα. Στο πίσω μέρος υπάρχει ο εφεδρικός τροχός, , δύο φώτα εργασίας από την Hella και μια σκάλα που διευκολύνει τη φόρτωση της σχάρας οροφής.

Στο εσωτερικό του 2+2+2 θέσεων Defender 110, έχει δέρμα νάπα που προέρχεται από την Porsche. Η Recaro προμηθεύει τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα στις δύο πρώτες σειρές. Το σύστημα infotainment προέρχεται από την Alpine, το ηχοσύστημα είναι συνδυασμός ηχείων Infinity και subwoofer JL. Ένα hotspot WLAN, πολλές θύρες USB και επιλογές ασύρματης φόρτισης για smartphone εκτοξεύουν το κλασικό Defender στην ψηφιακή εποχή

Advertisement

Η τιμή της μετατροπής δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμη και η ECD δίνει τιμές μόνο σε όσους την προσεγγίζουν με ενδιαφέρον/προκαταβολή για να φτιάξουν το δικό τους Defender.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτοιμο το Arkonik Beach Cruiser- περιμένει παραγγελίες (+video)
Το νέο Defender τα βάζει με το ρεύμα (+video)
Land Rover Defender V8 Bond Edition για τους λάτρεις του 007