Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tέρμα γκάζι στο Μόντε Κάρλο από την θέση του οδηγού (+video)

Ελλάδα 18:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tέρμα γκάζι στο Μόντε Κάρλο από την θέση του οδηγού (+video)

ΝΕΑ

Tέρμα γκάζι στο Μόντε Κάρλο από την θέση του οδηγού (+video)

ΝΕΑ

Το φετινό ράλι του Μόντε Κάρλο πέρασε στην ιστορία επιβεβαιώνοντας την φήμη του ως ένα από τα πιο δύσκολα και ανατρεπτικά ράλι του πρωταθλήματος. Ας δούμε πως είναι από την θέση του οδηγού μία δύσκολη ειδική στα βουνά της Νότιας Γαλλίας.

Advertisement
Advertisement

Την Κυριακή που πέρασε έπεσε η αυλαία του φετινού Ράλι Μόντε Κάρλο, το οποίο θα μείνει στην ιστορία, ύστερα από την εκπληκτική νίκη του σχεδόν 48χρονου Sebastien Loeb με ένα νέο υβριδικό Ford Puma Rallye 1.

Tο ράλι του Μόντε Κάρλο είναι παραδοσιακά ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και ένας από τους πιο δύσκολους και τεχνικούς αγώνες, καθώς πολλά εξαρτώνται από την κατάσταση των δρόμων και τις εναλλαγές του πάγου με στεγνό οδόστρωμα.

Στο video που παραθέτουμε βλέπουμε πως είναι από την θέση του οδηγού η αγωνιστική οδήγηση στους φημισμένους στενούς ορεινούς δρόμους του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Το video έχει γυριστεί στην φάση των δοκιμαστικών περασμάτων και είναι μέσα από ένα Citroen C3 R5 με οδηγό τον Sean Johnston και συνοδηγό τον Αlex Kihurani.

Το συγκεκριμένο Citroen C3 R5 της κατηγορίας WRC2 φοράει έναν κινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση στους 286 ίππους και 420 Nm ροπής. Έχει μετάδοση και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός πεντατάχυτου σειριακού κιβωτίου και ζυγίζει 1.230 κιλά.

Στο video βλέπουμε από την κάμερα που βρίσκεται στο κράνος του οδηγού πόσο δύσκολο είναι να οδηγεί κανείς flat out σε τέτοιους στενούς δρόμους. Φανταστείτε πόσο ακόμα πιο εντυπωσιακό και επικίνδυνο γίνεται όλο αυτό στα αγωνιστικά της πρώτης κατηγορίας των 500+ ίππων και με συνθήκες πάγου στον δρόμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC Rally Monte Carlo: Τρομακτικό ατύχημα για τον C.Breen (+video)
WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Loeb νικητής σε αγώνα θρίλερ
Η θρυλική Lancia 037 και πάλι στο Ράλι Μόντε Κάρλο

Advertisement