Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η θρυλική Lancia 037 και πάλι στο Ράλι Μόντε Κάρλο

Ελλάδα 15:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η θρυλική Lancia 037 και πάλι στο Ράλι Μόντε Κάρλο

ΑΓΩΝΕΣ

Η θρυλική Lancia 037 και πάλι στο Ράλι Μόντε Κάρλο

ΑΓΩΝΕΣ

Ξεχωριστό χρώμα στην εκκίνηση του αγώνα στο Μόντε Κάρλο, έδωσε η παρουσία της Kimera Evo37 που για την περίσταση ήταν στα χρώματα της Pirelli και επανέφερε μνήμες από τις χρυσές εποχές του Group B στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο των 500 ίππων είναι «βαμμένο» στα χρώματα της Pirelli με αφορμή και τα 150 χρόνια της εταιρείας.

Το Kimera Evo37 έδωσε το παρόν στην εκκίνηση του 90ου Ράλι Μόντε Κάρλο, αποτείνοντας φόρο τιμής στα 150 χρόνια της Pirelli αλλά και στη νίκη που είχε πετύχει ο Walter Rohrl με Lancia 037 το 1983. Η σύγχρονη εκδοχή από την Kimera, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που προηγήθηκε της εκκίνησης του αγώνα, οδηγήθηκε από τον επικεφαλής της Pirelli, Mario Isola και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλι του 2003, Petter Solberg.

Από την Kimera, η παρθενική εμφάνιση του αυτοκινήτου στην περιοχή, συνοδεύτηκε με την ανακοίνωση πως «Το νέο Evo37 επαναφέρει τον θρύλο του 037 στους ίδιους δρόμους που το καθιέρωσαν ως ένα από τα πιο αγαπημένα και διάσημα αγωνιστικά αυτοκίνητα στην ιστορία των ράλι και του μηχανοκίνητου αθλητισμού». Η εμφάνισή του είναι σχεδιασμένη από την Kimera και συνδυάζει κόκκινο, λευκό και μαύρο χρώμα, καθώς και λογότυπα των Pirelli και Kimera.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως η Evo37 αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2021 και έκανε λίγους μήνες μετά την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στο Goodwood Festival of Speed. Διαθέτει έναν κινητήρα που αποδίδει 500 ίππους και χάρη στο χαμηλό του βάρος, το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 3,0 δευτερόλεπτα. Η Brembo φρόντισε τα φρένα του αυτοκινήτου, η Ohlins την ανάρτηση και η Pirelli, φυσικά, τα ελαστικά. Η Kimera ανακοίνωσε πως θα παραχθούν 37 μόλις Evo37 και η τιμή του καθενός θα είναι 480.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H εντυπωσιακή Kimera EVO37 στο Goodwood
Delta Evo Martini Racing με την υπογραφή του Miki Biasion (+video)
Αυτή θα μπορούσε άνετα να είναι η επόμενη Lancia Delta Integrale

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement